Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La Arad, anul s-a incheiat cu un protest al agricultorilor

la-arad-anul-s-a-incheiat-cu-un-protest-al-agricultorilor

Aproximativ 300 de agricultori au organizat, vineri, un mars cu tractoare si utilaje agricole pe strazile orasului aradean Nadlac, fiind nemutumiti ca autostrada Nadlac-Arad le impiedica accesul la o mare parte a terenurilor agricole.


Potrivit NewsIn, agricultorii din Nadlac spun ca tronsonul de autostrada constituie o "granita", care imparte hotarul Nadlacului in doua, iar accesul la partea cea mai fertila se face cu mare dificultate, avand in vedere distanta de 20 de kilometri care trebuie parcursa, ceea ce duce la costuri suplimentare.

"Accesul la jumatatea cea mai fertila se face cu mare dificultate, avand in vedere distanta care trebuie parcursa si care implica costuri suplimentare in bani si timp. si toate acestea din cauza faptului ca lipsesc caile de acces, care sa traverseze autostrada, obligatorii in asemenea situatii. Mentionam ca principala resursa economica a majoritatii populatiei, de peste 8.000 de locuitori ai Nadlacului, o constituie exploatarea pamantului, in suprafata totala de 12.600 hectare", a spus unul dintre reprezentantii Asociatiei producatorilor agricoli "taranul nadlacan".

La protestul organizat de Asociatia producatorilor agricoli "taranul nadlacan" au fost aduse peste 150 de tractoare, combine si utilaje argricole, iar protestatarii au organizat si o "inmormantare" a agriculturii locale. in acest sens, pe o platforma a fost asezat un sicriu cu inscriptia "Agricultura locala" si o coroana pe care scria "Un ultim omagiu adus taranului nadlacan". Unul dintre protestatari, asezat langa sicriu, a citit un "necrolog al agriculturii nadlacane": "Azi ne despartim de tanara noastra agricultura nadlacana, plecata prematur dintre noi, dupa o copilarie chinuita si o adolescenta nefericita. Defuncta noastra agricultura a oferit sacrificiul suprem datorita lipsei de transparenta si a erorilor de proiectare a infrastructurii mult ravnitei autostrazi, A1".

Apoi, participantii la protest au organizat un mars funebru pe strazile orasului Nadlac, iar o fanfara a interpretat marsuri funebre. Protestul a continuat cu un mars al tractoarelor si utilajelor agricole pe strazile din Nadlac, care a durat aproximativ o ora.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Protestarii au cerut ca autoritatile locale, in colaborare cu cele centrale sa gaseasca solutii viabile pentru a inlesni accesul tractoarelor si utilajelor agricole spre terenurile agricole situate dincolo de tronsonul de autostrada. Conform protestarilor, prin realizarea autostrazii s-a blocat accesul la aproximativ 60 la suta dintre terenurile agricole ale Nadlacului, acestea fiind considerate cele mai fertile.

"in calitate de mediator intre acesti agricultori si institutiile abilitate ale statului fac toate demersurile ca sa putem obtine ceea ce doresc nadlacanii pentru a ajunge la terenurile lor pe care le au in proprietate. De nenumarate ori am facut demersuri atat la CNADNR, cat si la Ministerul Transporturilor si, totodata, si la Consiliul Judetean Arad, pentru ca si drumul judetean 709 J este este implicat in acest proiect. Cea mai mare problema este de partea Ministerului Transporturilor si a CNADNR. Sunt afectati peste 150 de agricultori. De asemenea, peste 150 de utilaje nu vor putea ajunge in zona de nord a autostrazii. in proiect este prevazuta o singura trecere, DJ 708 J care leaga Nadlacul de Peregul Mare, dar acel pasaj este in forma de S, iar nadlacanii cu utilajele nu-l vor putea folosi. Noi am trimis cateva memorii cu noile solutii atat la Minister, cat si la CNADNR. Daca vor studia bine ceea ce dorim noi, cred ca nu este imposibil de rezolvat", a declarat Vasile Ciceac, primarul orasului Nadlac.

O alta nemultumire a agricultorilor din Nadlac este faptul ca din luna ianuarie, conform unei noi prevederi introduse in Codul Rutier, va fi obligatorie categoria TR pentru conducatorii tractoarelor. "Categoria TR nu are nimeni in carnet. Va trebui din nou sa facem scoala, sa facem cursuri, sa dam examene ca sa obtinem categoria TR. Este o ineptie, o prostie, sa facem din nou ceea ce stim. Daca umblam cu tractorul cu categoria C, de ce mai avem nevoie de categoria TR?", a spus un reprezentant al Asociatiei producatorilor agricoli "taranul nadlacan".

Protestul agricultorilor a fost supravegheat de jandarmi si politisti si s-a incheiat fara incidente.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016