Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La ROMSILVA au gasit solutia de a-si pastra venitul intact: si-au marit salariile cu 25%, inainte sa le scada!


Angajaţii Romsilva sunt foarte aproape de a primi un spor care le-ar permite să-şi menţină veniturile la nivelul de acum şi după ce va intra în vigoare tăierea salariilor personalului bugetar cu 25%. Conducerea societăţii spune că angajaţii au primit confirmare şi de la Curtea Europeană de Justiţie şi sporul ar putea fi reintrodus.
Potrivit unei anchete publicate de Săptămâna Financiară, Federaţia pentru Apărarea Pădurilor a dat în judecată ROMSILVA şi a câştigat în instanţă dreptul de a primi un spor de 25% pe care Regia Naţio­nală a Pădurilor (RNP) ar fi trebuit să-l plătească personalului silvic. Po­trivit unor surse din interiorul ROMSILVA, majorarea veniturilor pen­tru angajaţii regiei trebuia ope­rată încă din luna martie a acestui an, când s-au purtat negocieri pe mar­ginea con­tractului colectiv de muncă. Atunci, conducerea societă­ţii a explicat angajaţilor că Romsil­va, fiind o entitate de stat care func­ţionează pe baza eficienţei econo­mi­ce, trebuie să prezinte întâi re­zul­tatele. Apoi, în funcţie de cifre şi performanţe, se va lua decizia acor­dării acestui spor ce reprezintă un sfert din salariu. Dis­cu­ţiile s-au în­che­iat indecis, urmând ca această propunere să fie analizată de conducerea ROMSILVA.

Cheltuielile cu salariile ale Rom­­sil­va vor creşte cu 3,5% în acest an, iar contractele de mandat vor a­vea o valoare dublă faţă de anul trecut, în condiţiile în care veniturile regiei vor fi mai mici cu 13,8%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit bugetului pentru acest an, aprobat recent prin hotărâre de guvern, veniturile Romsilva sunt estimate la 1,143 miliarde de lei, faţă de 1,327 miliarde de lei în anul 2009. De asemenea, producţia vândută va scădea în acest an, de la 1,098 mili­arde la 930 de milioane de lei. Chiar dacă cheltuielile totale se vor reduce, de la 1,3 la 1,12 mili­arde de lei, vor creşte cheltuielile cu salariile, de la 358 la 370 de mili­oane de lei, şi contractele de mandat/de performanţă, de la 80.000 la 160.000 de lei. Câşti­gul mediu lu­nar pe salariat va urca cu 5%, de la 1.586 la 1.666 de lei. Chel­tuielile de protocol vor rămâne constante, la circa 900.000 de lei. În schimb, pro­fi­tul brut se va diminua de la 25 de milioane de lei în 2009 la 23 de mi­li­oane de lei în acest an.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016