Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lapte de la vaci clonate, de vanzare in Marea Britanie (VIDEO)


Presa a descoperit ca pe piata se vinde deja lapte de la vaci clonate sau de la urmasele lor. Asta cu toate ca autoritatea sanitara nu a aprobat inca astfel de produse.
Dezvaluirea a fost facuta chiar de un fermier, care adaugat ca laptele a fost comercializat in lanturi cunoscute de supermarketuri.

Mii de consumatorii britanici au cumparat in ultimele luni lapte provenit de la animale clonate sau urmasele lor. Asta insa fara sa fie avertizati, crezand in schimb ca dau banii pe un produs aprobat si testat de autoritatea sanitara.

"Clonarea animalelor are o latura lipsita de etica si poate fi un motiv de ingrijorare pentru ca unele animale clonate se nasc cu malformatii", spune Brendan Curran, genetician Universitatea Queen Mary.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cum vanzarea produselor provenite de la animale clonate este ilegala, agentia pentru standarde alimentare a declansat deja o ancheta.

Cu toate ca exista date privind decesul prematur si malformatii la animalele clonate, specialistii incearca sa-i linisteasca pe consumatori.

"Daca vorbim de o vaca sanatoasa, care produce o cantitate mare de lapte si care a fost declarata drept corespunzatoare de autoritatile veterinare, atunci nu cred ca exista vreun pericol", a mai spus Curran.

Cercetatorii au identificat motive serioase de ingrijorare cu privire la sanatatea si starea de confort a animalelor clonate. Exista date referitoare la fatari premature, malformatii si mortalitate timpurie.

Vacile folosite pentru producerea controversatului lapte isi incep existenta in SUA, sub forma de embrioni creati din ovulele provenite de la vacile premiate Holstein si din sperma taurilor obisnuiti. Embrionii sunt congelati si transportati apoi in Marea Britanie, unde sunt implantati in uterele vacilor-purtatoare.

Animalele supradimensionate care rezulta pot fi folosite pentru obtinerea unor cantitati uriase de lapte, dar si in scopuri de reproducere.

Pozitia Uniunii Europene

Parlamentul European se opune fata de alimentele derivate din animale clonate. Deputatii au solicitat un moratoriu pentru alimentele produse cu ajutorul nanotehnologiilor pana cand orice potential risc adus sanatatii poate fi exclus.

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor observa in 2008, ca rata mortalitatii si numarul de boli in randul clonelor sunt semnificativ mai ridicate decat in cazul animalelor nascute pe cale naturala. Atat timp cat clonele bolnave nu au acces in sectorul alimentar, nu ar trebui sa existe nici un pericol pentru consumatori, arata studiul.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016