Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Laptele şi cornul, la control


Pe parcursul lunii octombrie, inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au verificat, în şcoli şi grădiniţe, desfăşurarea programului guvernamental „cornul şi laptele”, se arată într-un comunicat remis AMOS News.

S-a avut în vedere modul de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 96/2002, privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat cu program normal.

Ignorând legislaţia în vigoare, ca şi dreptul copiilor la mâncare sănătoasă, unii operatori economici au furnizat unităţilor de învăţământ produse expirate sau deteriorate din cauza depozitării incorecte. Un alt aspect la fel de grav îl constituie preferinţa acestora pentru aprovizionarea şcolilor pentru mai multe zile, ştiut fiind faptul că produsele în cauză au un termen redus în care pot fi consumate.

„Sănătatea copiilor noştri este cea mai importantă, de aceea nu vom tolera ca aceştia să primească în şcoală lapte expirat sau produse de panificaţie depozitate în locuri insalubre”, a declarat la finalul controlului Gheorghe Ciubotaru, vicepreşedinte al ANPC.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Astfel, au fost controlate 495 de şcoli, 232 de grădiniţe, 16 producători şi 10 distribuitori. Pentru abaterile constatate s-a dispus oprirea definitivă de la distribuire a cca. 789 kg de produse lactate şi de panificaţie ce nu îndeplineau cerinţele obligatorii sau erau improprii consumului si s-au aplicat 14 amenzi contravenţionale în valoare de 65.000 lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016