Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea platilor in agricultura ar putea fi modificata, daca deputatii isi vor da acordul

legea-platilor-in-agricultura-ar-putea-fi-modificata-daca-deputatii-isi-vor-da-acordul

Doi parlamentari UDMR au inaintat un proiect ce prevede modificarea prevederilor referitoare la actele pe care fermierii reuniti in forme asociative trebuie sa le depuna odata cu cererile unice.


Un proiect legislativ ce prevede anumite modificari aduse paragrafelor referitoare le documentele ce trebuie depuse pentru obtinerea platilor in agricultura a ajuns zilele acestea la Camera Deputatilor , dupa ce, in prealabil a fost respins de Senat, iar Guvernul a anuntat ca nu sustine aceasta initiativa.
 
Camera Deputatilor este insa for decizional in acest caz, asa ca, in cazul in care deputatii isi vor da acordul, proiectul inaintat de un senator si un deputat din partea UDMR va fi adoptat.
 
Acesta se refera la documentele pe care composesoratele si fermierii organizati in alte forme asociative trebuie sa le depuna odata cu cererile unice pentru obtinerea subventiilor agricole, initiatorii propunand ca acesti solicitanti sa poata prezenta adeverinte emise de primarii, in locul copiilor dupa actele de proprietate ale suprafetelor pentru care solicita subventiile.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Initiatorii isi motiveaza aceasta propunere prin faptul ca in prezent exista multe asociatii composesorale care, din motive obiective, nu au putut obtine certificate de proprietate pentru pajistile pe care le detin, iar in aceasta situatie nu pot depune cereri pentru subventii.
 
Astfel, cei doi parlamentari considera ca prevederile legii in forma actuala sunt discriminatorii, atat pentru composesorate, cat si pentru membrii acestora, in conditiile in care acestia vor sa depuna in nume propriu cereri unice pentru suprafetele de pajisti, si propun ca respectivele copii dupa certificatele de proprietate sa fie inlocuite cu adeverinte eliberate de primaria pe raza careia se afla exploatatiile agricole.
 
Propunerea vizeaza modificarea unui singur articol din lege, prin introducerea acestei prevederi referitoare la formele asociative, insa initiativa a fost respinsa de Senat, iar Guvernul a precizat ca nu sustine aceast proiect.
 
Motivatia Guvernului este aceea ca adevedrintele eliberate de primarii sunt acte provizorii, care sunt astfel supuse revocarii, si nu pot inlocui titlurile de proprietate, care sunt documente ce atesta derptul de utilizare a terenurilor respective si au caracter permanent.
 
In perioada urmatoare, proiectul va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, iar de votul exprimat in acest for va depinde aprobarea sau respingerea initiativei legislative. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016