Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea privind comercializarea produselor agricole va fi modificata in urmatoarele doua luni

legea-privind-comercializarea-produselor-agricole-va-fi-modificata-in-urmatoarele-doua-luni

Anuntul a fost facut de ministrul Petre Daea, dpua ce Comisia Europeana a lansat procedura de ingrigement impotriva Romaniei.


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca va sustine Legea privind comercializarea produselor agricole pana in pragul interesului fermierului roman, confirmand, totodata, ca in cel mult doua luni se vor modifica toate articolele din lege care ridica probleme Comisiei Europene
 
„Respectam procedurile, avem doua luni sa ne punem la punct cu informatiile si sa raspundem la intrebarile pe care ni le pun cei de la Comisie. In Parlamentul Romaniei, cele doua comisii de specialitate care au primit aceste observatii ale Uniunii Europene deja proceseaza la modificarea actului. In momentul in care intram in dialog cu Comisia Europeana, vom vedea despre ce este vorba. Poate de trei articole, pot aparea insa si altele, dar, in ambalajul discutiilor pe care le purtam cu Comisia, vom aduce argumente pentru a sustine pozitia fermierilor romani”, a declarat Petre Daea.
 
Acesta a precizat ca motivul pentru care Legea 150 nu are norme de aplicare sta si in faptul ca se stia de anumite probleme in radacina juridica a actului normativ.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Legea nu are norme, pentru ca am stiut de aceste observatii. Legea nu poate sa porneasca, daca in radacina juridica exista observatii pe aceasta tema”, a spus acesta.
 
Intrebat daca va modifica in lege definitia lantului scurt, un articol care a ridicat probleme Comisiei Europene, Daea a afirmat ca este vorba de anumite interpretari tehnice, iar acesta nu poate fi definit doar intr-un singur fel.
„Se pune si problema lantului scurt, dar aici este vorba de interpretari tehnice pe care le pot face toti expertii din Romania si din UE. Lantul scurt nu este numai intr-un singur fel. El presupune si zona si distanta, presupune in acelasi timp si distantele de export, de comert, distanta de la producator pana la comerciant Intr-un cuvant, vom fi in stare sa le explicam tuturor celor care au observatii vizavi de aceasta lege. Si noi, si ei, lucram ca sa ne intelegem pentru un obiectiv unic al Romaniei si al Uniunii Europene: este o piata unica si in ea trebuie sa intram toti”, a subliniat el.
 
Ministrul Agriculturii a dat asigurari ca Romania nu va ajunge in situatia in care infringementul deschis de Comisia Europeana sa se concretizeze.
 
„Citesc cu foarte mare atentie tot ce vine de la Comisie, observatiile pe care le face si care sunt indreptatite, dar analizez in acelasi timp, cu mare interes si cu forta pe care o avem ca institutie, modul in care fermierii romani au acces la aceste supermarketuri, motiv pentru care nu exista nicio ingrijorare pentru pasii pe care ii vom urma, astfel incat sa putem intelege si noi si cei de la UE ca suntem intr-un cuplaj comun, intr-un fagure economic si politic in care interesul comun trebuie sa primeze, atat al fermierilor, cat si al supermarketurilor. Am facut o evidenta pe care o solicitam mai demult si va pot spune ca, in Romania, sunt 1.680 de supermarketuri”, a mai mentionat seful MADR. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016