Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legislatie agricola: legea 204/2008 privind protejarea exploatatiilor agricole


In Monitorul Oficial din 30 octombrie 2008 a fost publicata Legea 204/2008, privind protejarea exploatatiilor agricole, lege care a intrat in vigoare la acea data.


Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. 1
Prezenta lege stabileste pastrarea amplasamentelor exploatatiilor agricole care au fost infiintate si functioneaza cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Art. 2
Beneficiaza de prevederile prezentei legi urmatoarele categorii de unitatii agricole:
a) fermele de cabaline;
b) fermele de ovine si caprine;
c) fermele de taurine la ingrasat;
d) fermele de vaci cu lapte;
e) fermele de pasari;
f) complexele avicole industriale;
g) fermele de porci;
h) complexele de porci industriale;
i) centrele pentru colectarea si pastrarea produselor de origine animala;
j) abatoarele si bazele de receptie a animalelor;
k) fermele zootehnice mixte sau pentru alte specii de animale;
l) constructiile si amenajarile anexe ale exploatatiilor agricole;
m) fermele de pomi, de vita de vie si de cercetare.

Art. 3
(1) In zona de protectie sanitara a exploatatiilor agricole existente si care functioneaza conform prevederilor legale se interzic eliberarea autorizatiilor de constructie si construirea cladirilor destinate locuintelor si altor obiective socioeconomice.
(2) Zonele de protectie sanitara si distantele minime de protectie sunt definite si stabilite la art. 13 din Normele de igiena si recomandarile privind mediul de viata al populatiei, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 536/1997.

Art. 4
In perimetrele limitrofe constructiilor reprezentand exploatatii agricole sau anexe gospodaresti ale acestora delimitate prin planuri urbanistice cu respectarea distantelor de protectie in care s-a instituit un regim de restrictii privind amplasarea de locuinte sau obiective socioeconomice, solicitantul va obtine avizul conform al directiei pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.

Art. 5
Detinatorii de exploatatii agricole care au fost infiintate si functioneaza cu respectarea prevederilor legale si in perimetrul carora s-au construit locuinte sau alte obiective socioeconomice cu nerespectarea restrictiilor impuse de Ordinul ministrului sanatatii nr. 536/1997 pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei, cu modificarile si completarile ulterioare, pot initia proceduri judiciare in vederea demolarii acelor constructii neautorizate sau a celor autorizate fara respectarea prevederilor legale in vigoare, cu scopul exclusiv de a preveni si limita disconfortul si riscurile sanitare.

Art. 6
Detinatorii exploatatiilor agricole comerciale sau familiale amplasate in intravilanul localitatilor sau in afara acestora, care au fost infiintate si functioneaza legal, cat si ai celor organizate si dimensionate in conformitate cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 166/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pot accesa fonduri structurale in vederea modernizarii si restructurarii fermelor agricole prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Art. 7
La intrarea in vigoare a prezentei legi orice dispozitie contrara se abroga.

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016