Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legumele ecologice romanesti vor fi comercializate in magazinele Carrefour din Bucuresti, din aceasta saptamană

legumele-ecologice-romanesti-vor-fi-comercializate-in-magazinele-carrefour-din-bucuresti-din-aceasta-saptamana

Magazinele Carrefour din Bucuresti vor incepe de saptamana aceasta sa comercializeze, in premiera, legume ecologice romanesti, a anuntat presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica - Bio-Romania, Marian Cioceanu.


”In premiera, in luna aprilie, supermarketurile Carrefour vor comercializa legume romanesti certificate ecologic, in conditiile in care pana in prezent nu se regaseau decat legume bio aduse din import. Pentru inceput, vom livra doar in magazinele din Bucuresti pentru ca avem cantitati limitate, dar ne vom extinde si catre cele din tara. Legumele provin dintr-un mare bazin legumicol al tarii, Izbiceni, unde exista o suprafata insemnata de solarii aflate in conversie catre agricultura ecologic”, a spus Cioceanu, citat de Agerpres. 

Pentru obtinerea si comercializarea produselor ecologice care poarta etichetele si siglele specifice, producatorii trebuie sa parcurga un proces strict ce trebuie urmat intocmai.

Astfel, inainte de a obtine produse agricole ce pot fi comercializate cu mentiunea ,,produs ecologic” exploatatia trebuie sa parcurga o perioada de conversie, de minimum doi ani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe durata intregului lant de obtinere a unui produs ecologic, operatorii trebuie sa respecte permanent regulile stabilite in legislatia comunitara si nationala. Ei trebuie sa-si supuna activitatea unor vizite de inspectie, realizate de organisme de inspectie si certificare, in scopul controlului conformitatii cu prevederile legislatiei in vigoare privind productia ecologica. Preturile produselor aflate in conversie sunt cu circa 5% mai mari decat cele obtinute in agricultura conventionala,

Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica - 'Bio-Romania – a reusit inca de anul trecut sa vina in intampinarea producatorilor ecologici autohtoni, prin  semnarea parteneriatului de promovare a micului fermier roman cu retailer-ul Carrefour. Astfel, prin brand-ul “Rodul Bio Romanesc”, membrii asociatiei au reusit sa-si promoveze produsele in toate magazinele retailer-ului francez din tara.
 
”Dupa 8 luni de la semnarea parteneriatului cu Carrefour vanzarile de produse bio romanesti au depasit 100.000 de lei pe luna. Datorita parteneriatului incheiat cu retailer-ul Carrefour a crescut si consumul intern de produse bio, chiar daca produsele bio romanesti continua sa plece intr-o proportie mare catre pietele externe”, a subliniat seful Bio-Romania, potrivit Agerpres. Cioceanu a mai precizat ca in Saptamana Mare s-a facut o prima livrare de produse ecologice catre un alt mare lant de magazine prezent pe piata locala, respectiv catre Selgros.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016