Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legumele violet, inovaţie în gastronomie

Anul acesta, ştiinţa şi tehnologia folosite în domeniul agriculturii au obţinut rezultate spectaculoase, care se reflectă în principal în noi varietăţi de legume create prin încrucişarea celor „obişnuite“ din aceeaşi familie. Violetul este culoarea vedetă în agricultura de anul acesta, tehnologii dezvoltând cartofi şi varză de Bruxelles colorate în această nuanţă.
Cartofii prăjiţi sunt unul dintre cele mai cunoscute preparate culinare din întreaga lume şi s-ar fi putut crede că popularitatea lor nu va putea depăşi niciodată nivelul actual. Şi totuşi, lanţul de magazine Sainsbury’s din Marea Britanie a făcut o încercare în acest sens (reuşită, de altfel), aducând pe piaţă o varietate de cartofi de culoare violet.
Legumele, a căror culoare aprinsă nu se limitează la a apărea doar pe coajă, ci şi în interior, s-au dovedit pe placul clienţilor magazinelor Sainsbury’s. În plus, violetul „supravieţuieşte“ şi după procesul de preparare, astfel că persoanele care încearcă această ciudăţenie vor avea plăcuta surpriză de a se delecta cu porţii delicioase de cartofi pai prăjiţi, cartofi copţi, la cuptor şi piure - care au acelaşi gust ca şi preparatele similare pregătite din cartofii tradiţionali. Numai că acest soi de cartofi nu este doar aspectuos, ci şi plin de antioxidanţi - în special antocianină, substanţa care conferă culoarea specifică afinelor, murelor şi vinetelor. Antocianina este un antioxidant ce protejează celulele împotriva acţiunii radicalilor liberi, având astfel posibilitatea de a preveni cancerul, şi aduce totodată o serie întreagă de beneficii pentru sănătatea organismului.

Cum s-a creat cartoful violet

Aşa cum probabil ştiţi, în natură există mii de soiuri de cartofi, dintre care unii au miezul în culori vii, de la roşu aprins şi până la mov. Soiul nou-creat şi botezat „Purple Majesty“ este rezultatul muncii experţilor de la Universitatea Colorado, care au încrucişat mai multe varietăţi de cartofi coloraţi. Cartofii violeţi se cultivă în Scoţia, pe terenurile aparţinând companiei Albert Bartlett. Anul acesta, producţia de cartofi violeţi a fost de doar 400 de tone, prin urmare, legumele colorate sunt destul de rare, deşi nu exagerat de scumpe, fiind vândute cu doar 50 de cenţi mai mult decât soiurile obişnuite de cartofi. Dar pentru că noul soi s-a bucurat de popularitate, compania producătoare a anunţat că intenţionează ca anul viitor să aibă o recoltă mult mai bogată. „Piureul alb tradiţional s-ar putea să devină curând o amintire, căci soiul Purple Majesty este menit să schimbe percepţia publicului asupra cartofilor. Până acum, aceste legume, deşi consumate în cantităţi mari, puteau fi catalogate drept gustoase, dar plictisitoare şi previzibile. Nu la fel se va întâmpla şi de acum înainte. Noi estimăm că soiul Purple Majesty va deveni vedeta familiei acestor legume“, a explicat Liz Jarman, director tehnologic în cadrul companiei Albert Bartlett. „Cartoful violet este o adevărată superlegumă pentru că este foarte bogat în substanţe nutritive şi, în plus, are un gust mai bun decât multe dintre celelalte varietăţi de cartofi“, a adăugat cu mândrie directorul pentru dezvoltare al companiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


citeste mai mult in Gazeta de Sud
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016