Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Livada de la Sapientia naşte războiul ecologiştilor


Universitatea „Sapientia” va tăia până la sfârşitul lunii apriliei aproape 12 hectare de livadă, în locul căreia va planta arbuşti ornamentali. Până aici, doar o ştire banală. Păreri pro şi contra, controale ale organelor abilitate, discursuri politicianiste vin să transforme acţiunea de defrişare într-un scandal în toată regula.
În luna ianuarie a acestui an, muncitori angajaţi de către conducerea Universităţii Sapientia au început să taie merii din livada aflată în proprietatea instituţiei de învăţământ superior. Pentru a putea începe defrişarea livezii, reprezenzanţii universităţii au parcurs întreaga procedură cerută de lege. Au depus la Direcţia pentru Dezvoltare Rurală şi Agricultură documentaţia solicitată reprezentată de o cerere tip, un memoriu justificativ şi dovada proprietăţii, au obţinut în octombrie autorizaţia de tăiere, iar, după cele trei luni prevăzute de lege între data obţinerii autorizaţiei şi trecerea efectivă la tăierile de pomi fructiferi, s-au apucat de treabă.

„Conform HG 455-2009 care reglementează obiectivele de investiţii care au acord de mediu, pentru activităţile de tăieri a livezilor nu este nevoie de o aprobare de la APM”, a spus si Dănuţ Ştefănescu – director coordonator Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş.

Decanul de la Sapientia a mai explicat că, în proporţie de 60 la sută, pomii erau uscaţi. Premeditare, spune reprezentantul uneia dintre organizaţiile neguvernamentale cu activitate în domeniul protecţiei mediului, Dan Călin Tocaciu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cu toate că, de obicei, organizaţiile ecologiste vorbesc aceeaşi limbă, de această dată, reprezentanţii asociaţiilor Rhododendron şi ai Civitas Nostra sunt de altă părere. „O livadă nu este spaţiu verde conform legislaţiei. Este vorba de o livadă degradată. Deci nu putem compara o activitate de înlocuire a unei livezi care este axată pe producţie cu activităţi de tăieri nejustificate ale arborilor cu rol de protecţie. Arborii din localităţi au rol ornamental dar şi de protecţie”, a spus Szakács László, Asociatia „Rhododendron” pentru TVMures.

Până ce se vor lămuri comisarii de la Garda de Mediu dacă tăierea livezii este sau nu legală, reprezentanţii universităţii intenţionează să îşi continue planurile.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016