Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucrarile agricole in luna februarie


  • Culturile de cimp. Se continua toate lucrarile ramase neexecutate din luna ianuarie. O deosebita atentie se acorda în continuare con-trolului si îngrijirii semanaturilor de toamna. Se face analiza semintelor, conditionarea si tratarea acestora. Daca este posibil se începe efectuarea araturii, mai ales pe terenurile cu expozitie sudica sau pe cele nisipoase.
  • Legumicultura. Se verifica periodic legumele puse la pastrare peste iarna. Se trimit probe de seminte la laboratorul de controlul semintelor. Se instaleaza rasadnitele si se începe însamîntarea culturilor timpurii ca : ridichi, spanac, salata, gulioare, varza timpurie.
  • Pomicultura. Se continua tratamentele de iarna în zilele cu temperaturi peste 0 grade C., în special în special împotriva paduchilor testosi. În zilele mai calde se fac taieri de rarire, de corectie si de rodire. Se înlatura drajonii.
  • Cresterea animalelor. Se iau masuri de protejare a adaposturilor si a surselor de apa împotriva vînturilor puternice, a caderilor abundente de zapada precum si împotriva înghetului. Se asigura necesarul de furaje, apa, igiena adapostului, si igiena corporala a animalelor. Se mentin în stare de curatenie caile de acces catre adapost. Se asigura un program de miscare a animalelor în zilele în care temperatura o permite. Se asigura asistenta la fatare pentru toate categoriile de animale si în special pentru ovine. Se asigura conditiile de întretinere, îngrijire si furajare specifice pentru animalele gestante.

    Se face curatirea si pregatirea vetrei de stupina în vederea efectuarii zborului de curatire al albinelor. Se efectueaza hranirea stimulativa a familiilor de albine slabe si se instaleaza adapatori (cu apa calduta si curata cu adaos de 5 g sare/litru) în zonele de primavara timpurie.

    Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
    Cultura de sofran


    Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

    Oferta Speciala
    valabila 48h


    Se încheie contracte pentru vînzarea produselor de origine animala. Se aplica masurile sanitar – veterinare prevazute pentru aceasta luna în programul circumscriptiei sanitar – veterinare. Se încep reparatiile la principalele utilaje folosite în zootehnie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016