Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Luni, 6 iunie, ultima zi in care se depun cererile pentru ajutoarele speciale in sectorul laptelui

luni-6-iunie-ultima-zi-in-care-se-depun-cererile-pentru-ajutoarele-speciale-in-sectorul-laptelui

Conform regulamentelor europene, platile se efectueaza pana cel tarziu la data de 30 iunie 2016.


Poducatorii din sectorul laptelui mai pot depune pana luni inclusiv cereri pentru obtinerea ajutorului financiar european alocat acestui sector, intr-o noua etapa, in conditiile in care in prima etapa au fost depuse cereri doar pentru 80,44% din suma suma totala prevazuta de 8,7 milioane de euro.
 
Perioada de depunere a cererilor de ajutor financiar a fost 22 martie — 08 aprilie 2016. Au depus cereri de plata 16.837 de producatori de lapte din cei aproximativ 21.000 inregistrati, cu o valoare de 7.057.952 euro, ceea ce reprezinta un procent de 80,44% din suma totala alocata sectorului.
 
Pentru a veni in sprijinul producatorilor de lapte care nu au reusit sa depuna cererea de ajutor financiar in perioada mentionata mai sus s-a stabilit o noua perioada de depunere intre 30.05 — 06.06.2016, in vederea distribuirii intregii sume catre beneficiari.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Romania avea prevazuta o suma de 11,145 milioane de euro, echivalentul in lei, conform Hotararii nr. 160 din 16 martie 2016 pentru distribuirea sumei stabilite in anexa la Regulamentul delegat (UE) 2015/1.853 al Comisiei din 15 octombrie 2015 de acordare a unor ajutoare exceptionale cu caracter temporar fermierilor din sectorul cresterii animalelor.
 
Din suma totala, echivalentul in lei a 8,773 milioane euro a fost alocata pentru sectorul laptelui si produselor lactate, iar echivalentul in lei a 2,372 milioane euro pentru sectorul de crestere a porcinelor.
 
„Pentru buna desfasurare a activitatii de administrare a cererilor de acordare a ajutorului financiar, APIA a elaborat 'Ghidul solicitantului ajutorului financiar', a dezvoltat o aplicatie electronica si a elaborat instructiuni de lucru pentru primirea si verificarea cererilor. Preluarea cererilor in prima sesiune de depunere s-a desfasurat in conditii optime, iar pana la data prezentei au fost introduse in aplicatia electronica a ajutorului exceptional — in sectorul laptelui si produselor lactate circa 10.500 de cereri”, precizeaza MADR.
 
Plata sprijinului se poate face dupa primirea tuturor cererilor de plata (inclusiv cele din sesiunea a doua) avand in vedere procedura de redistribuire a plafonului ramas neutilizat sau reducere a cuantumului individual in cazul depasirii plafonului alocat. Conform regulamentelor europene, platile se efectueaza pana cel tarziu la data de 30 iunie 2016.
 
In sectorul laptelui si produselor lactate, ajutorul financiar se acorda producatorilor de lapte care sunt inscrisi in sistemul cotelor de lapte la APIA, ca producatori cu cote de livrari pentru anul de cota 2014-2015, si detin cota de livrari la data de 31 martie 2015; sunt in activitate, fapt dovedit prin existenta unui contract incheiat pe o perioada de minimum 6 luni, valabil la data depunerii solicitarii, cu un prim-cumparator, si detin cel putin un document fiscal care sa ateste livrarea laptelui, aferent contractului; productia de lapte livrata pe beneficiar este de minimum 5 tone de lapte in anul de cota 2014-2015.
 
Suma cuvenita fiecarui producator de lapte se calculeaza de catre APIA conform cantitatii de lapte livrate in anul de cota 2014-2015, respectiv 240 euro/beneficiar pentru producatorul care a livrat o cantitate de lapte cuprinsa intre 5 tone inclusiv si 20 de tone inclusiv; 12 euro/tona pentru producatorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 20 de tone si pana la 200 de tone inclusiv; 2.900 euro/beneficiar pentru producatorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 de tone.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016