Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR intentioneaza sa preia doua institute de cercetare si sa le ceara stergerea datoriilor

madr-intentioneaza-sa-preia-doua-institute-de-cercetare-si-sa-le-ceara-stergerea-datoriilor

Este vorba de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor de la Palas si de Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Imbunatatiri Funciar, din Capitala.


Este bine cunoscut faptul ca cele mai multe institute de cercetare din domeniul agricol sunt in pragul colapsului, pentru ca au fost neglijatepermanent in ultimii ani, motiv pentru care au acumulat datorii uriase la bugetul de stat.
 
Doua dintre institutele cu probleme sunt Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor si Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Imbunatatiri Funciar, din Capitala, despre care ministrul Agriculturii a spus zilele acestea ca se intentioneaza readucerea lor pe fagasul normal prin preluarea de catre MADR si stergerea datoriilor istorice.
 
„Problemele sunt foarte multe la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Palas. Din acest motiv, procesul de reorganizare, din cate am discutat cu presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, nu s-a realizat asa cum si-ar fi dorit si domnia sa si eu. Dar pana atunci avem doua obiective imediate. In primul rand, institutul Palas pe care vrem sa il trecem in subordinea ministerului, sa ii stergem din datorii si sa il repunem fagasul normal si in al doilea rand Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Imbunatatiri Funciare. Acolo chiar avem nevoie, lucram in acest moment cu cei care sunt specialisti pe zona aceasta, la zona de proiectare, de extindere si reabilitare a sistemului de irigatii. Avem un nucleu de specialisti extrem de important”, a declarat in acest sens Daniel Constantin.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul Agriculturii a precizat ca sunt probleme la toate institutele de cercetare din agricultura pentru ca au datorii istorice, insa acestea sa afla in subordinea Academiei de Stiinte Agricole.
 
„Am o discutie de trei ani de zile cu cei de acolo, am vrut sa restructuram tot sectorul de cercetare, sa stergem toate datoriile, sa le trecem sub o alta de organizare, sigur, pastrand ASAS ca un for stiintific care sa hotarasca ce trebuie facut pe zona de cercetare, dar cred ca trebuie o alta forma de management, ca sa spun asa. Sigur, si cu participarea Academiei”, a declarat Daniel Constantin.
 
De asemenea, seful MADR a adaugat ca aceste institute de cercetare din subordinea Academiei sunt inregistrate la Ministerul de Finante cu 70.000 de hectare, dar in realitate mai detin in jur de 30.000 de hectare, iar pe rolul instantelor de judecata mai sunt sute de procese ale ASAS pentru ca foarte multe comisii locale au dat terenuri de la institute fara sa tina cont ca trebuia si acceptul Academiei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016