Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR vrea sa aloce anual 145 de milioane de euro pentru sistemul principal de irigatii

madr-vrea-sa-aloce-anual-145-de-milioane-de-euro-pentru-sistemul-principal-de-irigatii

Potrivit ministrului Daniel Constantin, suma ar urma sa fie alocata pe o perioada de 7 ani, iar o parte din fonduri vor fi accesate prin noul PNDR.


La finele saptamanii trecute, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca ministerul pe care il conduce intentioneaza ca in urmatorii 7 ani sa aloce anual 145 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului principal de irigatii, infrastructura secundara putand beneficia de fonduri europene in valoare de peste 430 de milioane de euro.
 
„Sprijinul va fi acordat investitiilor pentru infiintarea, extinderea si modernizarea infrastructurii de irigatii ai caror beneficiari vor fi fermierii constituiti in organizatii si federatii de organizatii de imbunatatiri funciare. Investitiile vizeaza amenajarile interioare de irigatii apartinand OIF si FOIF si vor fi alocate fonduri europene in valoare de peste 430 de milioane de euro. Pentru submasura 4.3 - irigatii, a fost lansata prima sesiune de primiri de proiecte, fondurile disponibile fiind de 218 milioane Euro. De asemenea, pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigatii, MADR are in vedere identificarea unei variante prin care sa se aloce anual suma de 145 mil. Euro, pe parcursul unei perioade de 7 ani”, a declarat in acest sens ministrul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Totodata, Daniel Constantin a mai facut unele precizari si cu privire la sprijinul ca ve fi acordat fermierilor afectati de seceta, spunand ca sunt luate in calcul reducerea impozitelor datorate pe baza normei de venit, proportional cu pierderile suferite, pentru persoane fizice, individual sau intr-o forma de asociere, in cazul inregistrarii de pierderi de peste 30% din suprafetele destinate productiei agricole, conform Codului Fiscal, operaţionalizarea fondurilor mutuale care sa preia riscurile de seceta si sa despagubeasca membrii utilizand surse financiare comunitare, posibilitatea acordarii unei scheme de ajutor de minimis pentru fermele mici si informarea UE privind acordarea unor ajutoare de stat in cazul fermierilor mari.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016