Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR vrea sa introduca un nou ajutor de minimis pentru crescatorii de porcine

madr-vrea-sa-introduca-un-nou-ajutor-de-minimis-pentru-crescatorii-de-porcine

Proiectul legislativ in acest sens a fost lansat in dezbatere publica si prevede ca banii care vor ajunge in conturile beneficiarilor vor proveni de la bugetul de Stat.


In aceste zile se afla in dezbatere publica un nou proiect legislativ propus de MADR, document ce prevede instituirea unui nou ajutor de minimis destinat crescatorilor de porcine.
 
Mai precis, schema de ajutor se adreseaza intreprinderilor din domeniul zootehnic care isi desfasoara activitatea in sectorul productiei primare, pentru achizitionarea de animale de reproductie din rase pure sau hibride din specia porcine, in vederea ameliorarii valorii genetice a septelului de animale.
 
Conform documentului legislativ aflat in dezbatere publica, de acest ajutor pot beneficia urmatoarele categori ide fermieri :
- Crescatori de porcine, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

- Crescatori de porcine, persoane fizice care detin atestat de producator emis potrivit prevederilor Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, cu modificarile si completarile ulterioare;
- Crescatori de porcine, persoane juridice, precum si orice forme asociative cu personalitate juridica constituite conform legii.
 
In ceea ce priveste conditiile de eligibilitate pe care trebuie sa le indeplineasca acesti beneficiari, documentul precizeaza urmatoarele:
-Sa detina exploatatii de porcine inregistrate/autorizate sanitar veterinar, identificate si inregistrate in RNE, pana la data depunerii cererii;
-Se obliga prin angajament scris sa mentina in exploatatie animalele de reproductie din rase pure si/sau hibride din specia porcine, achizitionate, pe o perioada de minimum 3 ani, incepand cu data la care sprijinul financiar a fost acordat;
-Sa detina registrul individual al exploatatiei, completat si actualizat, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 40/2010 privind aprobarea Normei sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare si inregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor si bovinelor, cu modificarile si completarile ulterioare.
-In cazul achizitionarii de vierusi, sa detina un efectiv minim de 10 capete scroafe de reproductie din rasele Bazna si/sau Mangalita sau de 50 capete scroafe de reproductie din rase pure sau hibride.
 
Cunatumul total al banilor alocati acestor ajutoare de minimis este de 13.150.000 de lei, fonduri care vor proveni de la bugetul de stat.
 
Beneficiarii vor primi maximum 3.000 de lei pe cap de vierus din rasa pura sau hibrid, achizitionat in baza prevederilor respectivel legi, maximum 1.100 de lei pe cap de scrofita din rasa pura si maximum 600 de lei pe cap de scrofita hibrida.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016