Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MAPDR a accesat de la Uniunea Europeană fonduri de 1,165 miliarde euro

Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) a accesat, până în prezent, de la Uniunea Europeană 1,165 miliarde de euro, potrivit datelor prezentate marţi de instituţie.

Astfel, din totalul fondurilor accesate, 531 milioane de euro au fost din FEGA pentru schema de plată pe suprafaţă, 265 milioane euro din FEADR pentru schema de plată pe suprafaţă şi măsuri din PNDR, iar 33 milioane euro măsuri de piaţă (27 milioane euro pentru reconversie plantaţii viticole, două milioane euro pentru restructurarea fabricilor de zahăr, 2,2 milioane euro pentru lapte, asigurări recolta şi pentru grupurile de producători legume-fructe, 0,7 milioane euro restituţii la export, lapte pentru şcoli, pui de o zi, etc).

De asemenea, 120 milioane euro reprezintă măsuri de agro-mediu (pajişti cu înaltă valoare naturală, practici agricole tradiţionale, culturi verzi, etc.), 45 milioane euro plăţi pentru zonele defavorizate (50 euro/ha pentru 220 mii fermieri), iar 171 milioane euro aferente Programului SAPARD.

Ministrul agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, în luna iulie, într-un interviu pentru NewsIn că estimează că în 2009 se vor atrage circa trei miliarde de euro prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), deşi la începutul anului nu era accesat niciun euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Cea mai solicitată măsură este "Renovarea şi Dezvoltarea satelor" pentru care s-au depus 1370 de proiecte în valoare de peste 3,3 miliarde euro.

Pentru "Modernizarea exploataţiilor agricole" s-au depus 3581 de proiecte cu o valoare estimată de peste un miliard de euro. De asemenea, pentru creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere au fost depuse 864 de proiecte cu o valoare estimată de 615 milioane euro. Sunt optimist şi cred că vom accesa circa trei miliarde de euro", a declarat Ilie Sârbu.

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) va fi suplimentat, la sfârşitul acestui an, cu 101,69 milioane euro, sumă ce va completa bugetele unor măsuri din cadrul programului.

"Conform Planului European de Redresare Economică (PERE) urmează a se oferi un stimulent pentru economia europeană, prin alocarea a cinci miliarde euro pentru proiecte din domeniul energetic, infrastructură în bandă largă (infrastructură de internet) şi proiecte pentru noile provocări (schimbări climatice, energii regenerabile, biodiversitate, gestiunea resurselor de apă, inovaţie şi restructurarea sectorului produse lactate). Din suma alocată pentru Planul European de Redresare Economică, României îi revine suma de 101,69 mil euro care suplimentează bugetul iniţial alocat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală", se arată în datele MAPDR transmise în iunie agenţiei NewsIn.

Astfel, măsurile din cadrul PNDR ale căror fonduri vor putea fi suplimentate sunt "Modernizarea exploataţiilor agricole” (121), ”Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” (123), ”Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii” (125), ”Plăţi de agro-mediu” (214), „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” (312) şi „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” (322).

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală stabileşte politicile şi acţiunile de dezvoltare rurală pentru perioada 2007-2013, în domeniile agricol, silvic şi dezvoltare rurală, dar şi proiectele de investiţii. Prin PNDR se vor derula, până în 2013, fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală.

PNDR a fost aprobat în data de 20 februarie 2008 de către Comitetul pentru Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene şi a fost lansat oficial în data de 3 martie a aceluiaşi an.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016