Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marea Britanie devine un importator de grau

marea-britanie-devine-un-importator-de-grau

Conform Uniunii Nationale a Agricultorilor ( NFU), aproximativ 2 milioane de tone de grau s-au pierdut in 2012. Recolta de grau din sezonul trecut a fost afectata de vremea defavorabila, aducandu-le britanicilor o pierdere de aproximativ 500 de milioane de lire sterline , dar acest lucru nu va duce la o marire considerabila a pretului produselor de panificatie pentru consumatori, la raft.


Marea Britanie este obligata sa importe grau, alta data fiind cotata drept exportator net de grau. Acest lucru are loc pentru a acoperi pierderile provocate de seceta. Pe langa productia de grau de 7,8 tone pe hectar din 2011, cea din vara trecuta a fost semnificativ mai mica, avand o valoare de 6,7 tone pe hectar.

Nici recolta din 2013 nu este vazuta foarte bine, dat fiind faptul ca au fost cultivate cu grau de panificatie doar trei sferturi din suprafetele programate, acest lucru insemnand o productie cu 25 de procente mai slaba. Din aceasta productie la randament maxim, se pot obtine 11 milioane de tone de grau, ceea ce nu ar acoperi necesarul de consum al tarii de 14,5 milioane de tone de grau.

Importurile de grau din acest an vor fi cu 149 de procente mai mari decat anul trecut. Pe langa acestea, se estimeaza ca si importurile de porumb vor creste cu 30 de procente, pana la 1, 44 milioane de tone, acestea din urma fiind datorate consumului mare de porumb in scop furajer.

In decembrie 2012, britanicii au importat putin peste 305 mii de tone de grau. Pe langa grau, britanicii au mai importat in aceeasi luna si 88,6 mii de tone de orz si 13,3 mii de tone de ovaz. Tot in decembrie 2012 exportul a fost de numai 35 mii de tone de grau. In aceeasi luna a anului 2011, au fost importate aproximativ 94 mii de tone de grau. Cantitatea totala de grau importata in sezonul iulie 2011-februarie 2012 de 584 mii de tone de grau a fost mai mica totusi, decat in perioada iulie 2010 – februarie 2011 de 748 mii de tone. Exportul de grau din sezonul iulie 2011 – februarie 2012 a fost de 1,98 milioane de tone.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Importul de cereale al Marii Britanii in sezonul 2012-2013, a crescut cu 72 de mii de tone, ajungand la 2,26 milioane de tone, conform Departamentului Agricol al Guvernului Britanic.



Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016