Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masuri de siguranta pentru pastrarea destinatiei terenurilor agricole dupa liberalizarea pietei funciare

masuri-de-siguranta-pentru-pastrarea-destinatiei-terenurilor-agricole-dupa-liberalizarea-pietei-funciare

Potrivit Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, terenurile agricole odata cu liberalizarea pietei funciare care va incepe de la 1 ianuarie 2014, vor fi asigurate prin cateva masuri de protectie. In principiu aceste masuri, vor proteja terenurile agricole de schimbarea destinatiei, cel putin pentru o anumita perioada de timp.


„Nu cred ca vor veni cetateni straini care sa cumpere suprafete foarte mari ca sa faca agricultura. Suprafetele foarte mari se exploateaza in agricultura in cadrul societatilor comerciale, este si mai bine din punct de vedere fiscal. Ne vom lua insa niste masuri de protectie, pentru a ne asigura in primul rand ca terenurile respective vor ajunge, daca se va putea in acest an, prin sistemul de creditare, in posesia romanilor. In al doilea rand, ca terenurile respective vor ramane in agricultura - si vom pune o astfel de conditie, ca o perioada foarte lunga de timp terenurile sa nu-si schimbe destinatia agricola. Ne vom asigura ca vor intra pe mana celor care au studii, celor care sunt pregatiti in domeniul agriculturii, astfel incat sa ne asiguram inca o dat ca raman la agricultura. Mai mult decat atat, vom incerca - si exista discutii la nivel politic - sa modificam legea de functionare a Agentiei Domeniilor Statului (ADS)”, a afirmat Ministrul Agriculturii.
 
Acesta i-a atentionat pe agricultorii care au de gand sa-si cumpere terenuri agricole, sa se grabeasca, sa le achizitioneze in decursul acestui  an, cat timp preturile sunt mai scazute, iar fermierii au acces la fondul de credditare.
„Noi, Ministerul Agriculturii, am aprobat o ordonanta acum mai bine de o luna de zile, care a creat un fond de creditare, unde am pus 300 milioane de lei. Va incepe in zilele urmatoare un proces de licitatie, o banca sau o institutie bancara va castiga si va acorda credite cu o dobanda mult mai buna decat pana acum. Ce inseamna conditii mai bune: credite care pot ajunge pana la o perioada de zece ani, o perioada de gratie de pana la trei ani si, mai important decat atat, pentru alte activitati decat cele de cumparare de terenuri, nu se va veni cu garantie. 80% din garantie va fi asigurata de fondul de garantare. (...) Prin acest fond de creditare se poate achizitiona teren de catre romni si in anul 2013, atunci cand, cred eu, ca e mai ieftin decat in 2014, cu 10% avans, 50% din diferenta este acoperita din fondul de garantare, deci de catre stat, iar 50% o poate reprezenta terenul respectiv”, a relatat Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h










Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016