Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masuri de sprijin pentru apicultori, solicitate autoritatilor de la Bruxelles

masuri-de-sprijin-pentru-apicultori-solicitate-autoritatilor-de-la-bruxelles

Propunerea vine din partea europarlamentarului Daciana Sarbu, membru in Comisia de Agricultura a Parlamentului European.


Eurodeputatul Daciana Sarbu sustine ca apicultorii ar trebui sa beneficieze de un sprijin financiar mai consistent, iar fenomenul mierii contrafacute ar trebui combatut mult mai eficient.
 
„Numai produsele care contin 100% miere trebuie sa poata fi etichetate sub acest nume, iar Comisia Europeana poate garanta acest lucru prin revizuirea legislaţiei”, a subliniat aceasta in plenul Parlamentului European, solicitand sprijin financiar mai consistent pentru apicultori si combaterea mult mai eficienta a fenomenului mierii contrafacute, adesea provenind din afara Uniunii Europene.

Daciana Sarbu, membra a Comisiei de Agricultura din Parlamentul European, a mentionat, totodata, ca „prin masuri puternice si eficiente, institutiile europene au obligatia sa se asigure ca apicultorii sunt sprijiniti pentru a fi competitivi pe piata, iar consumatorii cumpara miere, si nu un produs care conţine 30% miere si restul aditivi”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit acesteia, apicultura ofera Romaniei o sansa considerabila pe piata europeana, unde detine deja un rol important, dar in acelasi timp apicultorii romani si europeni se confrunta cu dificultati serioase. In acest context, Daciana Sarbu a si propus mai multe amendamente la raportul privind apicultura, dintre care 10 au fost adoptate in Comisia pentru Agricultura si dezvoltare rurala.

Eurodeputatul a solicitat suport financiar pentru apicultori, atat prin plati cuplate, cat si prin plati compensatorii - in situatii in care productia este afectata de vremea nefavorabila.
 
Alte masuri vizeaza sprijinirea acestora prin programe de formare si schimburi de experienta intre statele membre, crearea unui sistem mai strict de verificare a mierii provenite din tari terte, precum si infiintarea mai multor laboratoare care sa verifice si sa garanteze calitatea produselor din import.

Conform statisticilor prezentate in raportul dezbatut in sesiunea plenara a Parlamentului European, in UE activeaza peste 620.000 de apicultori, iar sectorul apicol este vital pentru UE, contribuind cu 14,2 miliarde euro pe an la economia europeana, pe langa contributia semnificativa la mentinerea biodiversitatii.

De asemenea, 84% dintre speciile de plante si 76% din productia alimentara din Europa depind de polenizarea efectuata de albine, insa fondurile puse la dispozitie de UE pentru acest sector sunt insuficiente.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016