Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Măsuri pentru sprijinirea agriculturii româneşti, în viziunea profesorului Aurelian Penescu


Guvernul ar trebui să înfiinţeze un fond special de investiţii care să asigure finanţarea necesară proiectelor europene de investiţii, consideră prof. dr. Aurelian Penescu. În viziunea acestuia, băncile sunt responsabile pentru blocarea creditării în procesul de accesare a fondurilor europene prin PNDR. Profesorul Penescu este de părere că lipsa specialiştilor cu legături în mediul agricol împiedică factorii de decizie din bănci să îşi construiască o viziune corectă asupra fezabilităţii proiectelor propuse spre finanţare.
Finanţatorii au nevoie de o mai bună expertiză, să înţeleagă specificul activităţilor agricole. Fermierul primeşte bani de două ori pe an, vara şi toamna. Băncile nu au răbdare să aştepte aceste termene lungi pentru restituirea creditelor. Progresul agriculturii, modernizarea acesteia, creşterea randamentului şi a calităţii produselor agricole sunt de neconceput fără aportul specialiştilor, spune Penescu.

În privinţa terenurilor agricole nelucrate, acesta este de acord cu sancţionarea proprietarilor, măsură pe care Ministerul Agriculturii intenţionează să o aplice.

De la penalităţi pentru cei care nu-şi lucrează terenurile, la amenzi care să fie mai mari decât subvenţiile, la iniţierea unor măsuri de stimulare a comasării financiare, la regruparea voluntară a terenurilor, la crearea unui credit funciar, pentru achiziţionarea de terenuri de către fermieri, acestea sunt măsuri care pot ajuta la creşterea producţiei agricole în România.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aurelian Penescu este profesor universitar doctor la Facultatea de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. Este membru al Comisiei pentru Audit Didactic şi al Comisiei pentru Audit Cercetare Ştiinţifică.

Aurelian Penescu este de asemenea director tehnic în cadrul firmei Agro International SRL.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016