Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Micii producatori agricoli trebuie sprijiniti, nu impovarati suplimentar

micii-producatori-agricoli-trebuie-sprijiniti-nu-impovarati-suplimentar

Daciana Sarbu, eurodeputata PSD, a atras atentia in Parlamentul European ca legislatia comunitara trebuie impiedicata sa aiba efecte impovaratoare asupra micilor producatori agricoli. Semnalul a fost transmis cu ocazia dezbaterii unui regulament referitor la identificarea electronica a animalelor, ce ar putea crea costuri si birocratie suplimentara pentru cea mai vulnerabila categorie de agricultori.


"In Romania o treime din populatie munceste in agricultura, majoritatea fiind mici producatori. Va atrag atentia ca trebuie sa tratam cu foarte multa responsabilitate efectele pe care noua legislatie le va avea asupra acestei categorii de agricultori", a subliniat Daciana Sarbu.

Aceasta a accentuat, in plenul PE de la Strasbourg, ca regulile comunitare deja pun probleme detinatorilor de exploatatii de mici dimensiuni si a solicitat ca ei sa fie exceptati de la obligativitatea unor sarcini suplimentare:

"Pentru acesti producatori, politicile europene sunt de foarte multe ori imposibil de implementat sau excesiv de birocratice. Bineinteles, nu putem sa facem compromisuri in ceea ce priveste siguranta alimentara. Insa, in numele acesteia, nici nu trebuie sa adoptam masuri care sa ii afecteze pe cei mai vulnerabili dintre producatorii de alimente. In ceea ce priveste identificarea electronica obligatorie a bovinelor, costurile acesteia nu trebuie sa fie suportate de micii fermieri. Consider ca, mai ales pentru ei, identificarea electronica a animalelor ar trebui sa fie optionala", a precizat eurodeputatul roman.

Daciana Sarbu a pledat pentru o mai buna protectie si sustinere acordata micilor producatori in Uniunea Europeana, aratand ca acestia aduc beneficii importante prin producerea de hrana sanatoasa si ecologica: "Aceasta categorie de agricultori trebuie sa se bucure de protectie si sprijin, mai ales in conditiile in care, de cele mai multe ori, ei produc cele mai sanatoase alimente, fara impact asupra mediului".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Dupa dezbaterea de luni, in cursul zilei de marti, 11 septembrie, plenul PE de la Strasbourg va vota “Propunerea modificata de Regulament al Parlamentului European si al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1760/2000 in ceea ce priveste identificarea electronica a bovinelor si eliminarea dispoziţiilor privind etichetarea facultativa a carnii de vita si de manzat”.

Comisia de Agricultura a forului european s-a declarat pentru pastrarea caracterului voluntar al identificarii electronice a bovinelor, justificandu-si optiunea prin faptul ca sarcina adiministrativa ar fi foarte mare pentru micii fermieri. In acelasi timp, Comisia de Mediu a optat pentru obligativitatea acestei proceduri.

Daciana Sarbu activeaza atat in Comisia de Agricultura, cat si in Comisia de Mediu din Parlamentul European
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016