Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Miercuri se deschid patru noi masuri de finantare prin noul PNDR

miercuri-se-deschid-patru-noi-masuri-de-finantare-prin-noul-pndr

Peste doua saptamani vor fi lansate alte doua masuri non-agricole, iar in august si septembrie vor fi deschise si celelalte masuri.


Saptamana aceasta vor fi lansate patru noi masuri de finantare din cadrul PNDR 2014-2020, ministrul Daniel Constantin anuntand ca acest lucru se va intampla miercuri 8 iulie, urmand ca peste doua saptamani sa fie deschise alte doua noi masuri.
 
Masurile care vor fi deschise miercuri sunt urmatoarele:
- Masura 4.1a – investitii in exploatatii pomicole. Fond disponbil: 75 milioane de euro. Scop: reabilitarea unei suprafete de 35.000 ha de livezi dintr-un total de 170.000 ha, aflate in declin. Daca fondul va fi epuizat se poate suplimenta pana la 350 milioane de euro.

- Submasura 4.3 – investitii pentru dotarea si modernizarea infrastructurii agricole si silvice. Fond disponibil: 435 milioane de euro, o parte din fonduri europene si o parte de la bugetul de stat. Se deschide masura pentru irigatii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


- Submasura 4.2 – sprijin pentru investitii in procesarea si marketingul produselor agricole. Fond disponibil: 143 milioane de euro. Din suma, 28 milioane de euro sunt alocate doar pentru zona montana.

- Masura 6.3 – sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici. Fond disponibil: 72 de milioane de euro. Din suma, 22 de milioane de euro sunt destinate zonei montane. In fostul PNDR, s-au cheltuit 400 de milioane de euro pentru sustinerea fermelor de subzistenta. Fiecare exploatatie agricola a primit 1.500 de euro, cu conditia sa produca pentru piata.
 
In acelasi timp, spre sfarsitul lunii urmeaza sa mai fie deschise si doua masuri non-agricole, mai precis Masura 6.2 – sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole, cu un  fond disponibil de 44 de milioane de euro si Masura 6.4 – investitii in crearea si dezvoltarea de activitati nonagricole, cu un fond disponibil de 57 de milioane de euro.
 
Primele trei masuri de finantare s-au deschis pe 25 martie 2015, fiind vorba de  submasura 4.1 - investitii in exploatatii agricole, submasura 6.1 - sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri si submasura 19.1 - sprijin pregatitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locala.
 
Acestea sunt disponibile pe pagina AFIR, unde fermierii din categoria medie pot sa gaseasca si 20 de proiecte tip care-i scutesc de cheltuielile mari cu consultanta si pe care le pot completa cu propriile date.
 
Celelalte masuri din PNDR vor fi lansate in lunile august si septembrie, sustine Daniel Constantin. Unele masuri au fost amanate pentru ca se mai fac contractari pe vechiul PNDR. In urma cu cateva saptamani, am adus la Bucuresti 140 de primari care vor semna contracte de finantare pe fosta masura 125 sau 322, investitii  in zona de infrastructura agricola.
 
Alocarea totala pe noul program 2014-2020 este de 9,46 miliarde de euro, compusa din 8,12 miliarde de euro, contributie europeana si 1,32 miliarde de euro, contributie de la bugetul statului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016