Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii cheltuie 1,35 mil. lei ca să ştie cum s-au dezvoltat satele cu banii SAPARD

Tags: sapard

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) vrea să aloce 1.347.615,5 lei pentru servicii de studiere a pieţei şi sondaje destinate evaluării ex-post privind implementarea Programului SAPARD în România în perioada 2000-2008. Potrivit unui anunţ al ministerului de resort, contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă şi va fi cofinanţat din fondurile măsurii de Asistenţă Tehnică (511) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, transmite NewsIn.
"Obiectivul general al evaluării îl reprezintă analiza impactului socio-economic al Programului SAPARD asupra dezvoltării durabile şi echilibrate a spaţiului rural românesc şi asupra priorităţilor comunitare, precum şi aprecierea eficacităţii, eficienţei şi relevanţei programului, ţinându-se cont şi de cele două obiective majore ale acestuia", se arată în anunţul Ministerului Agriculturii, citat de NewsIn, potrivit căruia durata contractului va fi de 12 luni începând cu data atribuirii contractului.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 3 februarie 2010, iar deschiderea ofertelor se va face în data de 4 februarie.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) anunţa la data de 10 decembrie că a efectuat plata ultimelor sume de bani aferente Programului SAPARD (Programul Special de Preaderare pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală), în valoare de 10,38 milioane de euro. Potrivit APDRP, România a utilizat aproximativ 90% din fondurile alocate prin Programul SAPARD (Special Pre-accesion Program for Agriculture and Rural Development - Programul Special de Preaderare pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală), mai precis, 1,34 miliarde de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Cu această ultimă tranşă de plată, Programul SAPARD se consideră a fi încheiat, iar România este una din puţinele ţări beneficiare de aceste fonduri care a avut o absorbţie aproape integrală", anunţau reprezentanţii APDRP. Începând cu lansarea programului în anul 2002 şi până în anul 2006 au fost contractate 4.457 de proiecte cu o valoare totală de 1,36 miliarde de euro. Programul SAPARD a beneficiat de o alocare financiară în perioada 2000 - 2006 de 1,52 miliarde de euro, sumă ce trebuia plătită efectiv până la sfârşitul anului curent.

"Am dovedit tuturor că România este perfect capabilă să cheltuiască fondurile europene alocate, dar mai mult decât atat, Programul SAPARD a însemnat începutul modernizării agriculturii şi satului românesc. Nu a fost uşor, dar beneficiile pe care acest Program le-a adus mediului rural românesc sunt incontestabile. SAPARD este cu siguranţă un mare succes pentru România, dar şi pentru beneficiarii lui", declara, citat de NewsIn, directorul general al APDRP, Mihai Gavril Vădan.

Programul SAPARD a fost conceput pentru a sprijini eforturile de aderare la Uniunea Europeană a ţărilor candidate din Europa Centrală şi de Est şi pentru a pregăti participarea acestora la Politica Agricolă Comunitară. Asistenţa a fost oferită în perioada 2000 - 2006. Scopul principal a fost de a asigura crearea unor produse competitive şi de a se evita efectele negative ce ar fi putut apărea dacă România nu ar fi fost pregătită din punct de vedere economic, instituţional şi legislativ pentru aderare.

Uniunea Europeană a alocat ţării noastre, pentru acest program, 1,14 miliarde de euro, dar această sumă reprezintă 75% din totalul fondurilor publice, restul de 25% fiind suportat de Guvernul României, mai precis 356 de milioane de euro. În afară de această alocare, proiectele care au necesitat cofinanţare privată au atras fonduri, din partea beneficiarilor, de peste 800 de milioane de euro. În total, prin Programul SAPARD s-au putut investi în mediul rural aproximativ 2,2 miliarde de euro.

Programul SAPARD a fost implementat de către Agenţia SAPARD, până în anul 2006, apoi de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016