Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii garanteaza calitatea graului romanesc

ministerul-agriculturii-garanteaza-calitatea-graului-romanesc

Precizarile referitoare la acest aspect au fost facute dupa ce un trader din Romania a refuzat sa livreze 63.000 de tone de grau catre importatori din Egipt.


Traderul de cereale Cerealcom Dolj a informat joi ca a refuzat sa livreze grau Egiptului din cauza prevederilor privind continutul de cornul secarei, dezmintind informatiile aparute anterior in presa, potrivit carora inspectorii egipteni au refuzat o livrare de 63.000 de tone de grau romanesc aflata in portul Constanta.
 
In acest context, Ministerul Agriculturii a venit cu precizari, confirmand ca graul romanesc respecta toate conditiile de calitate si ca nivelul de infestare cu ciuperca fitoparazita cornul secarei este sub 0,05 la suta.
 
„MADR a luat la cunostinta problemele pe care un operator roman de pe piata graului le intampina in relatia comerciala directa cu importatorii din Egipt care au refuzat achizitionarea a 63.000 de tone de grau deja contractate. Precizam ca, din punct de vedere calitativ, graul romanesc respecta toate conditiile de calitate, nivelul de infestare cu ciuperca fitoparazita 'cornul secarei' fiind sub 0,05%. In situatia particulara a operatorului roman, procentul de infestare cu ciuperca in cauza a fost de 0,0001%, deci de o mie de ori mai mic decat limita maxima admisa, care este de 0,1%”, se precizeaza intr-un comunicat al ministerului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In document se mai arata ca practicile importatorului egiptean nu au in vedere calitatea graului, ci intentia de a mari presiunea asupra pretului marfii deja contractate, graul romanesc indeplinind conditiile de calitate solicitate pe piata cerealelor.
 
Egiptul a mai introdus odata in cursul acestui an o interdictie similara privind importul de grau continand chiar si cel mai mic nivel de cornul secarei. In luna iulie insa, Egiptul a decis sa renunte la aceasta interdictie si sa accepte grau cu un continut de cornul secarei de maximum 0,05%, standardul acceptat la nivel international, dupa ce furnizorii au insistat ca este practic imposibil sa garanteze un continut zero de cornul secarei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016