Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii lamureste problema certificatelor de depozit

ministerul-agriculturii-lamureste-problema-certificatelor-de-depozit

MADR a lansat astazi un comunicat de presa prin care lamureste informatiile aparute astazi in presa si informeaza corect opinia publica cu privire la schema certificatelor de depozit.


Schema de garantare a certificatelor de depozit pentru seminte de consum a fost functionala din anul 2009 pana in aprilie 2013, cand a fost suspendata. Suspendarea s-a efectuat prin Decizia nr 2/77394 din 10.4.2013.
 
Din 2009 si pana la data suspendarii schemei, depozitarii licentiati beneficiari ai schemei au emis un numar de 1.187 de certificate de depozit, aferent unei cantitati de seminte de consum de 1,644 mil. tone, avand o valoare actualizata la data curenta de 1.408 mil. lei. Schema de garantare a certificatelor de depozit a avut un grad de eficienta redus, dat fiind faptul ca din productia de cereale si oleaginoase de 73 de milioane de tone obtinute in perioada de aplicare a fost acoperita prin certificate de depozit o cantitate de 1,644 milioane de tone. 
 
„In ceea ce priveste finantarea de la buget a schemei de garantare, precizam ca nivelul de finantare a fost stabilit prin OG nr.7/2009 la un plafon de 42 milioane lei, suma care nu a fost asigurata in totalitate nici in toamna anului 2009, nici in anii 2010, respectiv 2011, fapt ce nu este imputabil actualei guvernari, ci fostelor Guverne. In acest sens, nu putem fi de acord cu afirmatiile privind sabotarea agricultorului roman, ci mai degraba raspunsuri pe aceste subiecte ar trebui solicitate inclusiv fostului Presedinte al Comisiei pentru Acordarea Licentelor de Depozit pentru Seminte de Consum. In cursul anului 2012 au fost evaluate rezultatele aplicarii schemei, inclusiv in vederea completarii plafonului de finantare. Aceste demersuri nu s-au finalizat avand in vedere decizia de suspendare mentionata”, se arata in comunicat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
MADR lucreaza la un proiect legislativ in scopul imbunatatirii regimulul de depozitare a semintelor de consum in spatii licentiate si de utilizare a certificatelor de depozit pentru acestea.
 
De asemenea, MADR a solicitat Consiliului Concurentei sa analizeze aspectele cu privire la stabilirea unor preturi si conditii inechitabile de tranzactionare a semintelor de consum din productia din acest an si sa dispuna de masuri pentru restabilirea unui mediu concurential normal pe piata produselor agricole.









Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016