Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii vrea sa modifice legea calamitatilor


Ministerul Agriculturii intenţionează să modifice Legea 381/2002, privind acordarea despăgubirilor în caz de calamităţi naturale în agricultură, astfel încât, pentru culturile asigurate, statul să nu mai suporte întreaga sumă pentru suprafeţele calamitate, informeaza NewsIn.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Gheorghe Albu, a afirmat că legea trebuie modificată, astfel încât răspunderea să fie împărţită între asigurator, producătorii agricoli şi în cele din urmă aceasta să revină statului.Lăsând totul doar în seama statului, nu putem găsi banii pentru despăgubiri ", a precizat Gheorghe Albu.
Acesta a spus că o altă modificare adusă Legii va fi aceea de "despăgubire a arendei sau a concesiunii", prin care se cere majorarea sumei acordată ca despăgubire, cu suma care ar fi trebuit plătită de către arendaş, arendatorului.

Astfel, potrivit lui Albu, arendaşul care are afectată o cultură, care a fost însămânţată pe un teren concesiont, va primi despăgubire şi pentru cheltuielile generate de plata arendei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit lui Adrian Rădulescu, director de cabinet în cadrul MADR, suma acordată ca despăgubire va lua în considerare şi cheltuiala cu arenda, urmând astfel să fie majorată şi stabilită prin hotărâre de guvern.

"Vrem să modificăm legea în maximum două-trei săptămâni pentru că e o lege în care te asiguri la o societate de asigurări dar statul este nevoit să plătească daunele", a mai adăugat reprezentantul MADR.

Pentru acordarea despăgubirii, condiţia pusă de societatea de asigurări este aceea ca respectiva cultură să fie afectată în proporţie de 30%.

Totodată, prin modificarea legii va fi completă şi lista factorilor de risc, prevăzuţi pentru despăgubirea asiguraţilor.

În ceea ce priveşte decretarea stării de calamitate generată de secetă reprezentantul MADR spune că şansele ca agricultorii să fie despăgubiţi sunt minime.

Totodată, Albu a spus că seceta influenţează şi culturile de toamnă, iar însămânţarea rapiţei este total compromisă în Dobrogea, Sudul Moldovei şi Banat. Acesta a mai spus că, tot din cauza secetei, producţia de floarea-soarelui de anul acesta va fi mai mică cu până la 30% decât anul trecut.

Pe de altă parte, Marcel Cucu, preşedintele Ligii Asociaţiei Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) a declarat pentru NewsIn că aproximativ 20 de judeţe sunt afectate parţial sau total, de secetă." Producţia de floarea-soarelui va fi mai mică cu 60% faţă de anul trecut, cu cantităţi sub 1000 de kilograme la hectar iar cea de soia este compromisă total ", susţine Marcel Cucu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016