Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul de Finante: Sustinem capitalizarea profitului CEC din 2010

Tags: cec bank

MFP sustine capitalizarea profitului CEC Bank din 2010 si va discuta cu Executivul UE despre actiunile pe care statul trebuie sa le ia pentru majorarea capitalului social al bancii, a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, reiterand ca statul nu discuta privatizarea bancii, anunta Mediafax.
"Capitalizarea profitului este o prima solutie pe care am gasit-o astazi. Vom cauta solutii pentru consolidarea acestei banci. Vom avea discutii si la Comisia Europeana sa vedem in mod concret ce trebuie sa faca statul roman pentru majorarea capitalului social si vom cauta si alte solutii impreuna cu Ghetea (Radu Ghetea, presedintele CEC, n.r.) pentru ca, spun inca o data, banca are nevoie de consolidare financiara", a declarat Ialomitianu intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca statul a notificat CE privind capitalizarea profitului CEC Bank, Ialomitianu a spus ca inca nu, dar MFP urmeaza sa lanseze aceasta procedura.

El a adaugat ca dupa cea mai recenta misiune a FMI si CE in Romania s-a afirmat "foarte clar" ca la nivelul Guvernului nu se discuta privatizarea CEC Bank in aceasta perioada.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, Ghetea considera ca trecerea CEC Bank in proprietate privata acest moment ar fi o greseala, in conditiile in care pretul bancii ar fi mai mic decat cel din 2006, la precedenta incercare de privatizare, din cauza modificarii conditiilor pietei.

"Predecesorul meu, Eugen Radulescu, spunea ca pretul CEC Bank din acest moment este mai mic decat pretul bancii din 2006. Si eu spun acelasi lucru pentru ca este alta piata. Daca analizezi si vezi cat a crescut banca in aceasta perioada, vezi care este valoarea acesteia, dar valoarea de piata nu exista pentru ca nu exista piata.

Institutiile precum BERD/IFC nu pot porni la drum decat daca exista un plan de privatizare.

Statul roman a exprimat clar ca nu se pune problema privatizarii si eu spun clar ca, in acest moment, ar fi o greseala si nu va avea un sfarsit pozitiv pentru statul roman.

Nu cred ca statul este intr-o asemenea situatie in care sta in vanzarea unei participatii la CEC. Vom cauta sa consolidam banca", a spus Ghetea.

El a amintit ca la prezentarea strategiei de dezvoltare a bancii din iunie 2007 s-a mentionat ca incepand cu anul 2010-2011 actionarul ar putea lua orice decizie privind structura actionariatului, respectiv atragerea unui investitor de genul BERD/IFC, listarea pe bursa, inceperea unui proces de privatizare sau reluarea procesului de privatizare din trecut, sau o combinatie intre aceste variante.

"Ce am spus atunci este valabil si acum. Totusi, sunt putin diferite lucrurile pentru ca avem pe langa vointa actionariatului si niste reguli ale Uniunii Europene", a incheiat presedintele CEC Bank.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016