Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii considera prematur sa se discute despre revenirea la 24 la suta a TVA-ului pentru paine

ministrul-agriculturii-considera-prematur-sa-se-discute-despre-revenirea-la-24-la-suta-a-tva-ului-pentru-paine

Acesta a declarat ca valoarea taxei va ramane cea de 9 la suta, cel putin pana in vara, cand se va face o evaluare a programului.


In contextul in care se discuta tot mai intens, ce-i drept, neoficial, despre revenirea la 24 la suta a taxei pe valoarea adaugata (TVA) pentru paine, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a tinut sa lamureasca aceasta problema in cadrul conferintei FAO, care se desfasoara in aceste zile la Bucuresti. Acesta a declarat ca este prematur sa fie luata in disccutie la acest moment problema modificarii TVA la paine, precum si aceea de modificare a taxei pentru alte produse.
 
Aceasta pentru ca programul convenit cu FMI, in cadrul caruia TVA la paine a fost redusa de la 24 la 9 la suta se finalizeaza in perioada iulie-august, iar abia dupa o evaluare facuta la acel moment se va putea stabili care este strategia ce va fi aplicata in continuare in aceasta privinta. „Nu am vorbit despre extinderea acestei masuri la alte produse pana nu expira termenul agreat cu Fondul Monetar International si anume iulie-august, atunci cand am agreat cu FMI ca vom face o evaluare pe reducerea TVA la paine la 9 la suta. Asadar, a enunta astazi o ipoteza cred ca este neserios. Vom vedea dupa ce vom face analiza respectiva, in lunile iulie-august”, a declarat ministrul in cadrul lucrarilor conferintei FAO.
 
Ministrul a mai mentionat ca primele rezultate ale masurii de reducere a TVA pentru paine se vad deja, fiind materializate in scaderea pretului la acest produs si raportarea unui consum mai mare de faina si paine. Un alt obiectiv important este acela de a se obtine incasari la buget similare cu cele din perioada in care TVA era de 24 la suta, iar daca acesta va fi indeplinit la momentul bilantului din iulie-august, atunci se va putea vorbi de extinderea masurii si la alte produse esentiale. Totodata, ministrul a mai precizat ca datele culese arata si o masiva reducere a evaziunii fiscale dupa inceperea aplicarii masurii de reducere a TVA la paine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Cu aceeasi ocazie, Daniel Constantin a vorbit si despre posibilitatea fuziunii dintre Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, declarand ca nu detine nicio informatie in acest sens. „Am vazut stirea, nu stiu cine a lansat-o, nu stiu daca este o propunere oficiala, nu stiu daca este o propunere pe care a primit-o primul ministru, dar cred ca este o solutie pe care putem sa o luam in calcul pe termen mediu si lung”, a afirmat ministrul cu referire la acest subiect.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016