Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii: Evaziunea fiscala este de 30-40% pe zona de carne

ministrul-agriculturii-evaziunea-fiscala-este-de-30-40-pe-zona-de-carne

Ministrul Agriculturii s-a aratat astazi multumit de ritmul in care autoritatile incearca sa stopeze evaziunea fiscala din sectorul alimentar. Cifrele vehiculate de Daniel Constantin arata o scadere cu 10-20 de puncte procentuale fata de anul 2012. Declaratia ministrului vine in contextul in care miercuri, procurorii DIICOT au efectuat perchezitii la aproximativ 100 de depozite din Bucuresti, Cluj, Slobozia. Ancheta vizeaza o retea infractionala, ai carei membri sunt suspectati de evaziune fiscala, punere in circulatie de produse alterate si spalare de bani.


"Evaziunea fiscala pe zona de carne, pe zona de importuri, s-a redus in ultimul timp. Aveam un procent de peste 50% in anul 2012, iar acum este de 30-40%, dar inca foarte ridicat. Este un semn insa ca institutiile care se ocupa ii fac datoria. (...) Faptul ca astazi am vazut o retea intreaga scoasa la suprafata nu reprezinta decat un rezultat al faptului ca autoritatile isi fac datoria", a declarat miercuri, Constantin.

In ceea ce priveste reducerea TVA-ului la carne, primele directii ar putea fi stabilite in urma unei evaluari pe care MADR intentioneaza sa o efectueze in iulie-august.

”Avem in intentie sa trecem la pasul urmator. Vom face o evaluare in iulie-august. Daca tintele pe care le-am vizat la reducerea TVA la paine vor fi atinse, atunci putem merge mai departe. Exista inclusiv posibilitatea sa reducem TVA atat la carne cat si la legume-fructe, dar repet, depindem de rezultatele la paine. Daca incasarile dupa reducerea TVA vor fi egale cu cele dinainte, atunci putem vorbi de un succes si putem trece la urmatoarea etapa” a spus ministrul Agriculturii.

Constantin se arata insa retinut in privinta acestei masuri de sprijinire a producatorilor de carne, recomandand “prudenta”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


”Este o politizare excesiva a temei. Am vazut initiativa liberalilor din Parlament. Cred ca mai era mai bine ca ei sa ramana in Guvern si sa faca reducerea TVA. Mai stiu ca exista o presiune mare si din partea industriei. Eu insa raman la pozitia mea si recomand prudenta” a precizat Daniel Constantin
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016