Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Petre Daea a scapat de motiunea de cenzura

ministrul-petre-daea-a-scapat-de-motiunea-de-cenzura

Plenul Camerei Deputatilor a respins motiunea simpla a PNL impotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, intitulata „Dupa ciuma lui Caragea, Romania lovita de pesta lui Daea”.


Plenul Camerei Deputatilor a respins, miercuri, cu 93 de voturi pentru, 150 de voturi contra si 25 de abtineri, motiunea simpla a PNL impotriva lui Petre Daea, intitulata „Dupa ciuma lui Caragea, Romania lovita de pesta lui Daea”.
 
La dezbaterea de marti a motiunii, ministrul Agriculturii a prezentat evolutia pestei porcine, ilustrand cu date statistice proiectate pe ecranul principal al plenului.
 
In timpul dezbaterii in Camera Deputatilor a motiunii simple depusa de liberali, pe ecranul principal din plen, unde se afiseaza de regula numarul de voturi dupa fiecare proiect legislativ, au rulat in timpul discursului ministrului Agriculturii, Petre Daea, mai multe imagini legate de evolutia pestei porcine in Romania, precum si o cronologie a masurilor luate de autoritatile statului pentru prevenirea si stoparea pestei porcine africane.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul Agriculturii a mentionat ca ANSVSA a trecut printr-o instabilitate institutionala. „Institutiile abilitate ale statului, care apara de boli animalele, au intrat obligatoriu in angrenajul de aparare europeana. In 2016 a fost elaborat planul de contingenta pentru a indeplini ordinul presedintelui ANSVSA 99/2006 cu modificari. A urmat apoi o perioada mai dificila pentru ANSVSA, care s-a vazut condusa in cinci luni din 2016 de cinci presedinti, ceea ce a dus la o instabilitate institutionala”, a declarat Daea, in plenul Camerei Deputatilor.
 
„Asa-zisele actiuni intreprinse de ministrul Petre Daea, de la aparitia primului focar de pesta porcina africana in Romania (iulie 2017) si pana in prezent, au demonstrat ca acesta nu dispune de calitatile, cunostintele, devotamentul si responsabilitatea necesare unui ministru in functie”, se arata in textul motiunii simple.
 
Opozitia acuza ca lipsa de actiune a ministrului a contribuit semnificativ la raspandirea fulgeratoare a epidemiei.
 
„Daca analizam declaratiile publice ale domnului ministru Petre Daea, de la aparitia primului focar de pesta porcina africana in Romania si pana in prezent, se observa cert ca nu stie ce si cum sa faca pentru a stopa extinderea bolii”, mai scrie in document.
 
Potrivit initiatorului, in gestionarea evolutiei pestei porcine se poate vorbi despre un atentat la siguranta nationala a Romaniei. „Concluzionand, avem dovada faptului ca ne aflam in fata unor actiuni ilegale, abuzive si neglijente concertate la un nivel institutional si social inalt ce au determinat, dupa parerea noastra, un atentat la siguranta nationala, subminarea economiei nationale, insecuritatea alimentara si pagube incomensurabile la bugetul de stat”, conchid liberalii in textul motiunii simple.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016