Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mircea Oltean: Avem cel mai bun raport calitate-preţ

SC IRUM Reghin a semnat recent certificatul de naştere a tractorului agricol de Reghin. În plin an de criză, directorul companiei cu capital 100% românesc, Mircea Oltean, a decis că producerea de tractoare forestiere nu este suficientă şi a început scoaterea pe piaţă a tractoarelor pentru agricultură, sub licenţă Belarus. Deocamdată, fabrica de la Reghin doar ansamblează elementele venite de la fabrica din Minsk, dar pe viitor se doreşte producerea aici a unui tractor românesc.
Rep: Domnule director, cum a început aventura?
Mircea Oltean: Noi suntem principalul producător de tractoare forestiere de mult timp. Acest tip de tractor specializat e cunoscut doar în anumite activităţi şi nu se pretează la agricultură. Partea de tractor agricol a venit ca o completare la activitatea noastră de până acum. Este într-adevăr un proiect nebunesc, nefiind la îndemâna oricui fabricarea de tractoare agricole, iar dimensiunea afacerii noastre este foarte mare.
Partenerul nostru în această afacere este Belarus Tractor, practic omologul din Belarus al fostului Tractorul din România. Tot o fabrică făcută în anii ’50, dar pentru care a fost folosită o politică potrivită, a avut grijă să-şi modernizeze produsele, să ţină pasul cu evoluţia tehnologiei. La această oră puteţi vedea ce anume suntem capabili să scoatem pe piaţă împreună cu ei: un produs ce corespunde tuturor normelor europene, incluziv cele de poluare. Suntem mândri de faptul că avem cel mai bun raport calitate-preţ. Partea dinspre Rusia este asociată mereu de către consumatori cu ceva robust, puternic, iar tractorul nostru chiar este un produs de acest gen. Din 1999 sunt proprietarul acestei fabrici şi pot afirma că am avut 11 ani de frământări, dar n-au fost degeaba. Se văd deja rezultatele.

Rep.: Cum a început colaborarea cu Belarus Tractor?
M.O.: Am luat legătura iniţial cu mai multe fabrici, inclusiv cu unele de pe piaţa vestică. Dar preţurile care rezultau din acele colaborări erau prea mari pentru piaţa românească. Şi-atunci ne-am orientat spre est, ca să reuşim să facem un tractor sub preţul care exista pe piaţă. Tractorul nostru, calitativ, e la fel de bun, dar mai ieftin. Astăzi, la Irum, am semnat certificatul de naştere a tractorului agricol de Reghin cu care sperăm să ajungem la fel de cunoscuţi pe cât suntem în domeniul tractoarelor forestiere. Acest proiect care începe astăzi este pe termen lung şi are mai multe etape.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


citeste mai mult in gazeta fermierului
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016