Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mranita. Mranita ca ingrasamant. Cum folosesti mranita in cultura de legume.


Mraniţa este un îngrăşământ organic rezultat din gunoiul de grajd ca urmare a unui proces înaintat de fermentare. Are aspect pământos şi grăunţos şi reprezintă 25 % din masa iniţială a gunoiului de grajd. Mraniţa se utilizează cu precădere în legumicultură precum şi la plantele decorative pentru realizarea amestecurilor nutritive, acoperirea seminţelor în răsadniţe. Mraniţa se poate aplica şi la culturi în vegetaţie mai eficientă fiind aplicarea la cuib odată cu semănatul sau plantatul răsadurilor.

Mraniţa se poate aplica singură sau în amestec cu îngrăşăminte chimice (P, K) la cartof, tomate, varză, castraveţi, dovlecei, precum şi în gropile de plantare a pomilor fructiferi şi viţei de vie.

Se recomandă păstrarea în grămezi acoperite cu un strat de pământ pentru a preveni uscarea, spălarea de către ploi şi pierderea de elemente nutritive.

Cresterea si dezvoltarea plantelor horticole depinde de calitatea proprietatiilor chimice si fizice ale solului, cat si de cantitatea de elemente nutritive aflate in solul de cultura in stare asimilabila.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Majoritatea plantelor ornamentale cresc si se dezvolta bine in solurile luto-nisipoase, afanate, bogate in humus. Sunt insa si plante care cer un sol mai greu sau mai usor.

Pretentiile fata de gradul de aciditate sau alcalinitate a solului (pH) poate fi evaluat intre 4 si 8, specificand ca majoritatea plantelor ornamentale prefera un pH situat intre 6,5 si 7,5.

Efectul aciditatii solului asupra cresterii si dezvoltarii plantelor trebuie verificat periodic si cat mai des la plantele cultivate la ghiveci, unde pH-ul se modifica mult mai repede decat in camp datorita udarilor repetate.

Pamanturile naturale utilizate pentru cultura plantelor ornamentale in efectuarea amestecurilor de sol, pentru substraturile de cultura, sunt clasificate din punct de vedere fizic in: pamanturi grele, pamanturi semigrele, pamanturi usoare, pamanturi adiacente.  

Mranita care se obtine din descompunerea completa a gunoiului de grajd dupa 1-2-3 ani; este foarte bogat in substante organice si minerale si in microorganisme. Se foloseste pentru imbogatirea solurilor grele. Este utilizata in cultura multor specii de plante in amestec cu pamant de telina si pamant de frunze.

Greutatea unui mc de mranita este 800 - 850Kg. Nu se utilizeaza in stare curata pentru ca arde. Poate fi considerat ingrasamant natural dupa 6 - 8 ani poate fi considerat un sol gras.

Mranita se incorporeaza, de obicei, in amestecul initial de pamant. Gunoiul de pasari sau de la alte animale poate fi folosit numai dupa ce fermenteaza timp de cel putin 10-15 zile in vase acoperite. Se aplica apoi sub forma de solutie, gradul de diluare fiind de 1 parte gunoi la 20-30 parti apa.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.47 din 49 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016