Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nagy Peter Tamas si Virgil Gaman arestati in dosarul mitei de la MADR

nagy-peter-tamas-si-virgil-gaman-arestati-in-dosarul-mitei-de-la-madr

Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Nagy Peter Tamas si secretarul general al institutiei, Virgil Gaman, retinuti joi seara in dosarul mitei prin contracte fictive, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii luate de instanta suprema.


Aceeasi masura preventiva a fost dispusa de instanta in cazul celorlaţi doi reţinuti din acest dosar - Claudiu Vasilescu şi Haller Zoltan-Jozsef, administratorii unor firme prin care Nagy si Gaman ar fi primit mita. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata tot la instanta suprema.
 
Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Nagy Peter Tamas si secretarul general al instituţiei, Virgil Gaman, au fost retinuti, joi seara, in dosarul mitei prin contracte fictive, fiind acuzati ca au primit aproape 177.000 de lei, prin intermediul unor firme, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie.
Nagy si Gaman sunt urmariti penal pentru luare de mita si instigare la uz de fals, la fals in inscrisuri sub semnatura privata si la spalare de bani, a precizat DNA.
 
Alaturi de ei au fost retinuti Claudiu Vasilescu şi Haller Zoltan-Jozsef, administratori unor firme prin care Nagy si Gaman au primit mita. Vasilescu si Haller sunt urmariti penal pentru complicitate la luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In acelasi dosar este urmarit penal si europarlamentarul Constantin Rebega, care a primit, printr-un intermediar, 23.000 de lei, potrivit procurorilor anticoruptie.
 
DNA a precizat ca Rebega este acuzat de folosire a influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, instigare la spalare de bani, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la uz de fals.
 
Potrivit anchetatorilor, in octombrie 2014, cu ocazia organizarii targului Indagra, Virgil Gaman si Nagy Peter Tamas, pe atunci secretar de stat in cadrul MADR, au cerut de la persoane din conducerea firmei organizatoare - Romexpo - suma de 40.000 de euro. Aceasta suma de bani, ce reprezenta o parte din valoarea de 414.160 de euro a contractului incheiat intre Romexpo, in calitate de prestator, si MADR, in calitate de beneficiar, urma sa fie virata catre cei doi prin intermediul unei firme agreate de acestia.
 
„Deoarece persoanele din conducerea firmei organizatoare a evenimentelor le-au invederat inculpatilor Gaman Virgil-Laurenţiu si Nagy Peter Tamas faptul ca suma de 40.000 euro nu poate fi platita catre o singura societate comerciala, intrucat competentele lor sunt limitate la semnarea contractelor cu o valoare de pana la 15.000 euro, cei doi au fost de acord ca suma de 40.000 euro sa fie platita catre mai multe firme agreate de ei. Astfel, in data de 11 decembrie 2014, cei doi inculpaţi, reprezentanti ai Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, au primit prin intermediul firmelor administrate de inculpatii Vasilescu Claudiu, Haller Zoltan-Jozsef si o alta persoana, suma totala de 176.904,9 lei, din care 64.480 lei i-au revenit inculpatului Nagy Peter Tamas, iar restul inculpatului Gaman Virgil-Laurenţiu”, mai sustin procurorii anticoruptie.
 
Pentru a ascunde mita, Virgil Gaman si Nagy Peter Tamas i-ar fi determinat pe administratorii firmelor respective sa intocmeasca, in fals, mai multe contracte de prestari servicii catre Romexpo, mai spun anchetatorii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016