Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Napolact respnge acuzatiile potrivit carora laptele vandut de companie este importat si imbuteliat la Cluj


Napolact dezminte acuzaţiile directorului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj privind suspiciuni legate de provenienţa din import a laptelui produs de companie şi dă asigurări că acesta provine exclusiv din Transilvania, transmite Mediafax.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de compania Napolact, declaraţiile şefului CJPC Cluj sunt "false şi nefondate".

"În urma declaraţiilor făcute de directorul CJPC Cluj, Napolact dezminte toate aceste acuzaţii ca fiind false şi nefondate. Compania doreşte să asigure consumatorii că materia primă din care este produs laptele Napolact provine exclusiv din Transilvania, folosind lapte colectat de la 1.300 de ferme selectate în această regiune. Mai mult, toate produsele Napolact sunt procesate în cadrul fabricilor sale din zona Ardealului. Din această perspectivă, compania consideră că produsele Napolact care conţin sloganul «Lapte din inima Ardealului» pe ambalaj transmit un mesaj în conformitate cu realitatea", se arată în cmunicat.

Reprezentanţii Napolact au dat asiguri că niciun produs Napolact "nu a fost confiscat pe baza lipsei de conformitate cu legislaţia în vigoare şi nicio penalitate nu a fost impusă acestei mărci".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Napolact SA a fost preocupată întotdeauna de a produce şi distribui lactate de cea mai bună calitate. Materia primă este colectată în prezent exclusiv de la partenerii săi din Transilvania, iar produsele Napolact sunt fabricate la standarde înalte în unităţile de producţie din regiunea Ardealului. De asemenea, Napolact este o marcă de încredere construită pe valorile şi tradiţiile Ardealului", a afirmat Szautner, citat în comunicatul de presă.

Acesta şi-a exprimat regretul că directorul CJPC Cluj a înaintat acuzaţii bazate pe suspiciuni, nu pe fapte, "admiţând că nu a verificat aceste informaţii până la data conferinţei de presă".

"Aceste declaraţii pot crea confuzie şi pot distruge încrederea câştigată de marca Napolact, o marcă preferată şi respectată de consumatorii români din toată ţara. În cazul în care imaginea mărcii Napolact va fi afectată de acuzaţiile nefondate, vom lua toate măsurile legale pentru a proteja imaginea mărcii", a precizat general managerul Friesland Campina România.

Compania Napolact este unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, având, în 2009, o cifră de afaceri de 233,5 milioane de lei.

Cu un număr de 550 de angajaţi, compania prelucrează anual 32 de milioane de litri de lapte, colectaţi de la 1.300 de ferme selectate din Transilvania.

În prezent, compania Napolact face parte din grupul FrieslandCampina România.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj a dispus verificarea provenienţei unui tip de lapte vândut sub marca Napolact, existând suspiciuni că acesta nu este produs la Cluj, ci este importat.

Şeful CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în urma unor verificări inspectorii CJPC Cluj au constatat că pe cutiile de lapte Napolact scrie "Lapte din inima Ardealului", ceea ce constituie "reclamă comercială mincinoasă".

"Au fost verificate aspecte privind comercializarea laptelui sub brandul Napolact produs de Friesland şi am pus accent pe reclama mincinoasă care induce consumatorul către ideea că acest lapte provine «din inima Ardealului». Există, însă, suspiciuni că sursa de aprovizionare nu este arealul Ardealului, laptele nu provine de la vacile din Cluj, ci este adus din import. După ce vom primi dovezi privind provenienţa laptelui, vom interzice comercializarea, dacă se confirmă că este importat", a spus Radu.

Potrivit acestuia, în acest caz este vorba şi despre "practici comerciale incorecte".

"Când spui pe cutia de lapte că este vorba despre lapte «din inima Ardealului» se induce în mintea publicului că este produs la Cluj, dar de fapt nu este aşa. Este vorba despre practici comerciale incorecte", a mai spus şeful CJPC Cluj.

CJPC Cluj a verificat, în ultima perioadă, 18 operatori economici care comercializau lapte şi produse lactate, la 12 dintre aceştia fiind semnalate neconformităţi legate de etichetare. În timpul controalelor s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a 383 de kilograme de produse lactate şi au fost aplicate opt amenzi în valoare de 10.100 de lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016