Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi oportunitati de finantare pentru promovarea produselor traditionale

noi-oportunitati-de-finantare-pentru-promovarea-produselor-traditionale

In urma solicitarii Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale, la sediul MADR, s-a intrunit un grup de lucru care a avut ca subiect modalitatile de finantare pentru imbunatatirea competitivitatii prin intermediul schemelor de calitate, al cresterii valorii adaugate a produselor agricole si promovarea acestora pe pietele locale, in cadrul circuitelor scurte de aprovizionare.


La acest eveniment au participat secretarul de stat Gabriela Teodora Gheniu, reprezentanti din partea Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, reprezentanti ai Directiei Generale Politici in Industrie Alimentara si Comert, precum si reprezentanti ai Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale din Romania, operatori economici, specialisti din cadrul Directiilor Agricole Judetene.
 
Reprezentantii AM PNDR au prezentat oportunitatile de finantare si masurile ce pot fi accesate in vederea promovarii produselor traditionale romanesti, respectiv submasurile 16.4 si 16.4a - Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare.
 
Obiectivul acestor submasuri este de a promova cooperarea intre actorii locali, in scopul comercializarii produselor agroalimentare prin intermediul lanturilor scurte. Submasurile au la baza sprijinirea parteneriatelor constituite din minimum un fermier sau un grup de producatori / o cooperativa care activeaza in sectorul agricol si minimum un partener din categorii precum: microintreprinderi si intreprinderi mici, organizatii neguvernamentale, consilii locale, unitati scolare, sanitare, de agrement si de alimentatie publica, fermieri (persoane fizice sau entitati organizate juridic).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In functie de obiectivele proiectului, in cadrul parteneriatului pot fi incluse si alte entitati relevante, cum ar fi institute si statiuni de cercetare. Un aspect foarte important de retinut este acela ca liderul de proiect trebuie sa fie o entitate legal constituita, ca de exemplu PFA, II, IF.
 
De asemenea, in cadrul grupului de lucru au fost prezentate cheltuielile eligibile respectiv studii/planuri, costuri de functionare a cooperarii, costuri directe ale proiectelor specifice corelate cu planul proiectului, costuri de promovare. Valoarea maxima de care poate beneficia un aplicat al sprijinului este de 100.000 de euro.
 
La intalnire, reprezentatii AM PNDR si DG PIAC au prezentat acesta masura ca fiind un instrument  benefic pentru micii fermieri in vederea accesului pe piata si crearea lantului scurt alimentar venind astfel in sprijinul initiativei propuse de Federatia Nationala a Producatorilor de Produse Traditionale.
 
Astfel, prin submasura 16.4 „Sprijin pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare” au fost lansate 4 sesiuni de depunere proiecte, cu o alocare de 15,6 mil. Euro.
 
Numarul de proiecte depuse este de 124, din care selectate au fost 60 in valoare de 5,7 mil. Euro, iar cele contractate sunt 49 proiecte in valoare de 4,6 mil. Euro.
 
In ceea ce priveste sM 16.4a „Sprijin pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare”, au fost lansate 3 sesiuni de depunere proiecte cu o alocare de 14,2 mil. Euro. Numarul de proiecte depuse este de 36, din care selectate au fost 22 proiecte in valoare de 2,1 mil. euro, iar contractate sunt 19 proiecte in valoare de 1,8 mil. Euro.
 
In prezent este deschisa o sesiune pana pe 30.04.2019 in valoare de aproximativ 11 mil euro atat pentru sM 16.4 cat si pentru sM 16.4a.
 
Evenimentul desfasurat face parte dintr-o serie de intalniri premergatoare, care au ca scop elaborarea unui program national destinat cresterii consumului de produse agroalimentare romanesti prin care se doreste constientizarea consumatorilor asupra beneficiilor care pot fi generate de optiunile lor de consum pentru produse locale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016