Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi strategii de actiune a Grupurilor de Actiune Locala dezbatute de primul ministru si ministrul Agriculturii

noi-strategii-de-actiune-a-grupurilor-de-actiune-locala-dezbatute-de-primul-ministru-si-ministrul-agriculturii

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu si primul-ministru Dacian Ciolos, au participat in data de 26 februarie 2016 la conferinta cu tema Elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locala GAL pentru perioada de programare 2014 – 2020, eveniment care a avut loc la Hotel Marshal Garden - Bucuresti.


In conformitate cu prevederile Regulamentului 1303, procesul de selectie a Strategiilor de Dezvoltare Locala trebuie sa se finalizeze in maximum 2 ani de la aprobarea Acordului de Parteneriat, respectiv la 06 august 2016.
 
Astfel, in perioada de programare 2014-2020, se urmareste acoperirea de catre Grupurile de Actiune Locala a intregului teritoriu eligibil prin Programul LEADER (comune si orase mici cu o populatie de maximum 20.000 de locuitori), valoarea publica totala alocata fiind de 563.516.557 Euro.
 
Aceasta suma este arondata sub-masurilor 19.2 „Sprijin pentru implementarea actiunilor in cadrul strategiei de dezvoltare locala” si 19.4 „Sprijin pentru cheltuieli de functionare si animare”. Termenul limita de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locala este 8 aprilie 2016, atat pentru parteneriatele care au accesat sprijinul pregatitor, cat si pentru cele care au elaborat SDL din surse proprii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

GAL-urile reprezinta solutia concreta, transformarea in realitate a potentialului pe care comunitatile locale il pot valorifica pentru a se putea inscrie in aceasta noua abordare a dezvoltarii satului european, o abordare prin care se incurajeaza intoarcerea si/sau stabilirea tinerilor in teritoriul LEADER si dezvoltarea economica, sociala si culturala a acestuia. Pentru a sprijini acest demers se pune accentul pe: stimularea parteneriatelor, transferul de cunostinte si implementarea initiativelor inovative.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a postat pe site-ul propriu incepand cu luna decembrie 2015, spre consultare publica, Ghidul pentru participarea la selectia SDL, in vederea primirii de observatii din partea celor implicati in dezvoltarea locala.
 
De asemenea, AM PNDR a organizat intalniri cu reprezentantii viitoarelor parteneriate, in care au fost discutate aspectele privind abordarea LEADER si elaborarea strategiilor de dezvoltare locala. Avand in vedere specificitatea anumitor masuri care pot fi finantate prin LEADER, au fost organizate intalniri cu reprezentantii institutiilor care gestioneaza masuri complementare: Ministerul Fondurilor Europene – Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman, Ministerul Sanatatii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice – Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional si cu reprezentanti din sectoare reprezentative (Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ITI Delta Dunarii, Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Autoritatea Naţionala pentru Administrare şi Reglementare in Comunicaţii etc).
 
Mai mult, Federatia Nationala a GAL-urilor a organizat conferinte regionale, la care au participat reprezentanti ai parteneriatelor implicati in elaborarea SDL-urilor, reprezentanti ai Autoritatii de Management, AFIR si experti pe domenii de interes pentru dezvoltarea locala: segregare, infrastructura sociala si incluziunea minoritatilor rome, infrastructura de internet in banda larga, asociativitate.
 
In cadrul procesului de selectie, vor fi prioritizate SDL-urile care cuprind masuri de infrastructura sociala, actiuni adresate minoritatilor locale, interventii in infrastructura de banda larga, scheme de calitate, masuri care implica asocierea – domenii identificate ca prioritare in Acordul de Parteneriat.
In interventia sa, Dacian CIOLOS a declarat ca „saptamana urmatoare, lucram cu ministrul Agriculturii si Cancelaria la un pachet de masuri care sa dezvolte clasa de mijloc de la sate, luand anumite instrumente financiare si legislative care sa stimuleze dezvoltarea clasei de mijloc la sate. In implementarea acestui program o sa avem nevoie de sprijinul grupurilor de actiune locala. Sa dezvoltam aceasta clasa de mijloc cu reale capacitati de antreprenoriat care sa constituie o resursa viabila a dezvoltarii locale”.
 
La randul sau, ministrul Achim Irimescu a aratat ca GAL-urile trebuie sa devina motorul dezvoltarii la nivel local, ele fiind autoritatile de management la nivel local. „Nevoile de dezvoltare la nivel local pot fi cel mai bine identificate de catre GAL-uri. GAL-urile au tot sprijinul Ministerului Agriculturii, vom avea un dialog constructiv şi aşteptam propunerile acestora, iar cele constructive vor fi preluate. GAL-urile trebuie sa se implice in valorificarea produselor locale, e un domeniu vast şi mi-as dori sa ne sprijiniti in protejarea produselor de calitate pentru a aduce valoare adaugata”, a declarat ministrul Irimescu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016