Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt normele de ecoconditionalitate ce trebuie respectate pentru accesarea subventiilor

care-sunt-normele-de-ecoconditionalitate-ce-trebuie-respectate-pentru-accesarea-subventiilor

Noile masuri trebuie sa fie cunoscute si respectate de orice fermieri care acceseaza subventii sau orice alte fonduri europene.


Noile norme contin anumite cerinte legale in materie de gestionare dar si standarde privind bunele conditii agricole si de mediu ale terenurilor (GAEC). Cerintele GAEC sunt grupate  pe subdomenii precum mediu, schimbari climatice, bune conditii agricole ale terenurilor, sanatatea publica, sanatatea animalelor, sanatatea plantelor si bunastarea animalelor.
 
Norme privind apa
Beneficiarul sprijinului european se obliga sa protejeze apele impotriva poluarii cu nitrati proveniti din surse agricole, sa mentina benzile tampon din vecinatatea apelor de suprafata, sau sa infiinteze unele, in cazul in care terenul agricol este situat in vecinatatea apelor de suprafata si nu este delimitat prin fasii de protectie.
 
Vor trebui respectate si prevederile legale in cazul utilizarii apei pentru irigatii, fiind interzisa deversarea directa sau prin descarcarea pe teren si infiltrarea in sol a produselor ce contin substante periculoase utilizate in agricultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Norme privind solul
Pe timpul iernii, terenul arabil trebuie sa fie acoperit cu culturi de toamna si/sau sa ramana nelucrat dupa recoltare pe cel putin 20% din suprafata arabila totala a fermei. Beneficiarul va trebui si sa gestioneze terenul intr-o maniera in care se va limita eroziunea.  
 
Lucrarile solului, inclusiv semanatul, pe terenul arabil cu panta mai mare de 12%, cultivat cu plante prasitoare, se efectueaza de-a lungul curbelor de nivel.
 
Detinatorul terenului nu va putea incendia miristile arabile, fiind obligat sa mentina nivelul de materie organica din sol.
 
Biodiversitate
Prin aceasta norma, beneficiarii care urmeaza sa incaseze subventii sau alte tipuri de fonduri europene se obliga sa nu afecteze habitatele naturale si a speciilor de fauna si flora salbatica prin activitatile agricole intreprinse.
 
Intretinerea peisajului inconjurator
Prin aceasta norma, beneficiarul este obligat sa pastreze elementele de peisaj, incluzand arborii izolati si terasele existente pe terenul agricol, luand masuri adecvate pentru a preveni instalarea vegetatiei nedorite si asigurarea unui nivel minim de intretinere a terenului agricol.
 
In elementele de peisaj intra atat arborii izolati  cat si terasele existente pe terenul agricol. De asemenea, fermierii va trebui sa previna instalarea vegetatiei nedorite pe terenul agricol, inclusiv pe terenul agricol necultivat.
 
Siguranta alimentara    
Solicitantul va trebui sa respecte toate principiile generale ale legislatiei alimentare si procedurile in domeniul sigurantei produselor alimentare. De asemenea, beneficiarul nu va putea utiliza substante cu efect hormonal sau tireostatic sau substante betaagoniste in cresterea animalelor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016