Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noutati in ceea ce priveste finantarea, introduse in programul PNDR

noutati-in-ceea-ce-priveste-finantareaintroduse-in-programul-pndr

Acestea au fost discutate in cadrul celei mai recente sedinte a Comitetului de Monitorizare pentru PNDR, care a avut loc la finele saptamanii trecute.


Vineri, 29 septembrie 2017, a avut loc, in prezenta reprezentantilor Comisiei Europene - Directia generala pentru agricultura, a VI-a intalnire a Comitetului de monitorizare pentru PNDR 2014-2020, organizata de Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala.
 
In cadrul intalnirii, prezidata de secretarul de stat Alexandru Potor, au fost dezbatute o serie de subiecte de interes pentru agricultura romaneasca, constand in modificarile propuse asupra PNDR 2014-2020,  care vor veni in sprijinul fermierilor din Romania pentru a asigura un nivel adecvat de compensantii financiare, in special pentru crescatorii de porci si pasari care aplica masuri de bunastare sau pentru a-i sprijini in sustinerea si incurajarea incheierii asigurarilor agricole, ca  metoda de prevenire a riscurilor.
 
Astfel, au fost prezentate si discutate cu partenerii sociali o serie intreaga de modificari, reglaje aplicabile masurilor PNDR care vin in sprijinul beneficiarilor si care vor contribui la cresterea absorbtiei programului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

A fost propusa cea mai importanta modificare a PNDR din 2015 pana in prezent, modificare strategica ce vizeaza reactivarea Masurii 14 - Bunastarea animalelor si introducerea submasurii 17.1 - Contributii la primele de asigurare, care au presupus realocari importante. Toate aspectele mentionate au fost discutate cu membrii Comitetului de Monitorizare si validate in unanimitate de catre acestia.
 
De asemenea, s-a propus introducerea unor pachete noi in cadrul masurii 10 - Agromediu si clima, care vizeaza masuri de biodiversitate axate pe protectia unor specii de pasari dar si o modificare a masurii 11 - Agricultura ecologica, modificari solicitate de partenerii sociali.
 
In cadrul intalnirii a fost prezentat stadiul implementarii PNDR 2014-2020 de catre Agentia de Finantare a Investitiilor Rurale si de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.
 
„Consultarile cu membrii Comitetului de Monitorizare vor continua pe temele supuse dezbaterii si aprobarii in aceasta sedinta. Exista inca pasi de facut pentru definitivarea compensatiilor pentru fermierii care aplica masuri suplimentare de bunastare precum si pentru calculatiile referitoare la pachetele de agricultura ecologica, agromediu si masurile aferente sectorului silvic. Consider ca dezbaterile din Comitetul de Monitorizare au aratat angajamentul ferm al reprezentantilor fermierilor, producatorilor si procesatorilor, al reprezentantilor autoritatilor publice si al grupurilor de actiune locala de a conduce implementarea Programului National de Dezvoltare Rurala catre o gestionare eficienta a fondurilor orientate catre rezultate. Totodata, apreciez implicarea membrilor Comitetului de Monitorizare si toate contributiile lor valoroase aduse in cadrul procesului de consultare, atat in grupurile de lucru cat si in cadrul acestui Comitet de Monitorizare”, a declarat secretarul de stat Alexandru Potor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016