Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noutati in industria carnii, noiembrie 2011

noutati-in-industria-carnii-noiembrie-2011

Noutati din industria carnii, in luna noiembrie. Raportul intermediar privind pesta porcina clasica, evolutia preturilor la carnea de porc si carnea de pasare.


Raportul intermediar privind pesta porcina clasica

ANSVSA a prezentat Comisiei Europene, pe 7 si 8 noiembrie, un raport intermediar referitor la supravegherea animalelor in ceea ce priveste pesta porcina clasica.

ANSVSA doreste sa obtina acordul Bruxellesului pentru reluarea exporturilor de carne de porc din Romania pe piata comunitara.
Raportul final trebuie prezentat la sfarsitul lunii noiembrie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Carnea de porc si de pasare

Conform studiilor elaborate de marii comercianti de carne de porc, in Europa numarul scroafelor scadea cu 500.000 in 2011.
in UE exista o supraproductie de carne de porc, un plus de 8% fata de necesar.

si la noi in tara s-a redus efectivele de scroafe de reproductie.Va creste pretul purceilor din import pentru fermierii din Romania care nu au propria lor reproductie.

Pretul carnii de porc creste, din cauza costului de productie. Scumpirea din ultima vreme de 11% se explica, prin marirea preturilor la furaje si cresterii cheltuielilor legate de normele de bunastare a animalelor.

in Romania sunt crescuti 5,3 milioane de porci, din care numai 1,4 milioane in exploatatii profesionale. Restul sunt in gospodariile populatiei.
Reluarea exporturilor de carne de porc pe piata comunitara va fi unul dintre subiectele inscrise pe agenda discutiilor dintre ministrul Valeriu Tabara si comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului John Dali.

Ministrul Agriculturii a tinut sa precizeze ca va relua demersurile pentru introducerea taxarii inverse la carne. Pe de-o parte, el crede ca o astfel de masura ar reduce evaziunea fiscala in domeniu. Pe de alta parte, taxarea inversa ar limita importul de produse de calitate indoielnica.

Balanta comerciala externa pozitiva la carnea de pasare

Fata de anul 2007, in anul 2010 importurile de carne de pasare au scazut de la 126,7 mii tone la 99,3 mii tone, adica cu 20%. Exporturile de carne de pasare au crescut de la 1,8 mii tone la 58 mii tone in anul 2010, adica de 32 de ori mai mult. Noi exportam sortimente superioare (carne dezosata, piept, carne refrigerata, nu congelata).

Datorita preturilor mai mari ale preparatelor exportate, fata de cel al preparatelor importate, balanta comerciala valorica a schimburilor comerciale a crescut, de la 153% in anul trecut, la 177,9%, in acest an.

Avicultorii romani au un mare handicap, ei pratica preturi foarte mici la producator, printre cele mai mici din UE.

Tiberiu Lelescu
Director DADR Timis


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016