Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OCDE: O eventuală criză a alimentelor, mai uşoară decât în 2008, potrivit tendinţelor preţului grâului, porumbului şi orezului


Criza actuala a alimentelor este mai putin grava decat in 2008, intrucat pretul orezului a crescut cu un ritm mult mai redus decat al altor cereale, potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.
Contractele la termen pentru orez tranzactionate la bursa din Chicago au urcat cu 3,4% in ultimele 12 luni, comparativ cu avansul de 60% in cazul pretului graului si 93% pentru pretul porumbului.

Productia mondiala de orez alb va creste cu 2,4% in intervalul 2010-2011, potrivit estimarilor Departamentului Agriculturii din Statele Unite, avans care va contribui la mentinerea stocurilor aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii sapte ani.

Pretul orezului a crescut de aproape trei ori in decurs de 20 de luni incheiate in aprilie 2008, contribuind la cresterea numarului de persoane subnutrite, la 1,02 miliarde in 2009.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Numarul acestor persoane a scazut anul trecut la 925 de milioane, primul declin din ultimii 15 ani, ca urmare a redresarii economice si a scaderii preturilor alimentelor.

"Amploarea problemei nu este la fel de mare ca in 2008, pentru mari parti ale lumii", a declarat Ken Ash, director pentru comert si agricultura la OCDE.

Cresterea pretului orezului, cu 33% in 2007 si cu 11% anul urmator, a agravat criza alimentelor din 2008, dupa ce producatori precum Cambodgia, Vietnam, India si Egipt au interzis exporturile.

Orezul era tranzactionat la 12:38, ora Parisului, la 14,3 dolari livra (o livra-4,5 kilograme), fata de 25,07 dolari livra in aprilie 2008.

Preturile mondiale ale alimentelor au urcat cu 28% in ultimele 12 luni si au atins un nivel record in ianuarie, potrivit Organizatiei pentru Alimente si Agricultura a Natiunilor Unite.

Acest fapt a contribuit la revoltele populare din nordul Africii si Orientul Mijlociu, care au dus la inlaturarea presedintilor din Egipt si Tunisia.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016