Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oficialii din MADR spera ca Programul Operational pentru Pescuit va atinge o rata de absorbtie de 60 la suta pana la sfarsitul anului

oficialii-din-madr-spera-ca-programul-operational-pentru-pescuit-va-atinge-o-rata-de-absorbtie-de-60-la-suta-pana-la-sfarsitul-anului

Secretarul de stat George Turtoi spune ca acest lucru depinde in mare masura de beneficiari, care trebuie sa vina sa solicite platile si sa indeplineasca totodata conditiile de eligibilitate.


 Pentru perioada de programare 2007-2013, Programului Operational de Pescuit din Romania i-a fost alocat un buget de 261,575 milioane de euro din care 196,181 milioane de euro reprezinta contributia Fondului European pentru Pescuit.
 
Platile prin POP au fost intrerupte, in ianuarie 2012, din cauza unor erori si nereguli in procesul de selectie a proiectelor depuse, dar si a unor deficiente in separarea functiilor si atributiilor din cadrul Autoritatii de Management.
 
Comisia Europeana a deblocat Programul Operational de Pescuit un an mai tarziu, in mai 2013, cand a rambursat Romaniei cele aproape 60 de milioane de euro pe care le-a suportat statul roman, insa alte 24 de milioane de euro au fost pierdute din cauza disfunctionalitatilor din sistem, jumatate din aceasta suma numai in anul 2013.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Despre nivelul la care se afla in prezent gradul de absorbtie al acestui program a vorbit secretarul de stat in MADR, George Turtoi, care spune ca spera ca pana la finele anului, acesta sa ajunga la 60 la suta.
 
„Gradul de absorbtie pe Programul Operational pentru Pescuit a ajuns in prezent la 56% dar speram sa depasim 60% fara probleme. Am platit deja beneficiarilor 135 de milioane de euro din fondurile europene alocate pe acest program de 261 de milioane de euro si mai avem in sistem inca 36 de milioane de euro. Cred ca platile vor depasi 150 milioane de euro pana la finele programului”,  a declarat in acest sens Geroge Turtoi.
 
Acesta a mai spus ca ca autoritatile vor face tot posibilul pentru a plati cat mai multi bani din acest program, insa totul depinde de beneficiari. „Noi incercam sa platim cat mai mult, dar numai daca vin beneficiarii la plata. Daca nu vin si isi reziliaza proiectele, nu ai ce sa faci. Nu poti sa dai banii fara sa-i verifici, fara sa aiba cofinantare, doar asa ca sa-i dai banii”, a mai explicat secretarul de stat.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016