Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oltchim se reorienteaza: Afacerea Arpechim


Dupa ce, incepand de saptamana trecuta, producatorul de ingrasaminte chimice Oltchim a anuntat reducerea activitatii, Oltchim anunta ca doreste preluarea activitatii de petrochimie de pe platforma Arpechim Pitesti. Pentru acest lucru, Oltchim are nevoie de un "mizilic" de vreo 100 de milioane de euro bani pe care spera sa ii obtina garantand cu o parte dintre active.
Din pacate, actuala stare de lucruri de pietele internationale nu recomanda imprumuturi de asemenea anvergura garantate cu active pentru ca exista riscul sa ramai si fara bani si fara active!

Oltchim a fost puternic afectat de criza economica, conducerea companiei facand public faptul ca va reduce activitatea cu pana la 40%, pentru a evita acumularea de pierderi.

De asemenea, mai mult de 500 de angajati vor fi dati afara in perioada urmatoare cauza principala fiind scaderea cererii de produse chimice, anunta Capital.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Anunţul cu privire la preluarea activitatii de petrochimie a Arpechim apare în convocatorul Adunării Generale a Acţionarilor, care va avea loc pe 22 decembrie. Creditul urmează să fie folosit pentru finanţarea achiziţiei operaţiunilor de petrochimie şi asigurarea capitalului de lucru necesar, se menţionează în comunicat. Anunţul de vineri, prin care Oltchim revine de fapt la intenţia de a cumpăra Petrochemical Argeş, vine la doar două zile după ce premierul Tăriceanu a anunţat, în programul său anticriză, stoparea procesului de privatizare a Oltchim, puncteaza Cotidianul.

Subiectul este tratat si de Business Standard, care aminteste ca propunerea conducerii Oltchim survine la putin timp dupa ce atat AVAS, actionarul principal, cu o participatie de 53% din Oltchim, cat si Oltchim informasera ca o asemenea preluare nu este posibila din lipsa de fonduri. Anterior, preluarea Petrochemical Arges fusese ceruta si de PCC SE, actionarul minoritar al Oltchim (cu 12,8% din titluri) si companie interesata de privatizarea combinatului. Oltchim are o capitalizare bursiera de 13,6 milioane de euro, cotatia sa pierzand vineri 1,84%, pana la 0,16 lei/actiune.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016