Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Organizatiile Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare, in sprijinul actorilor pe filierele de produs

organizatiile-interprofesionale-pentru-produsele-agroalimentare-in-sprijinul-actorilor-pe-filierele-de-produs

La sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a avut loc in data de 2 aprilie 2013 seminarul national "OIPA (Organizatiile Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare) in sprijinul actorilor pe filiere agroalimentare de produs". Lucrarile seminarului au fost deschise de secretarul general Daniel Ionescu si de secretarul de stat Valentin soneriu, iar din cadrul ministerului au participat membrii Comitetului OIPA, precum si reprezentanti ai Directiei Generale Politici si Strategii Agricole, ai Directiei Generale de Industrie Alimentara, ai Directiei Generale de Dezvoltare Rurala etc.


Au fost punctate rolul si importanta strategiilor sectoriale pe filierele de produs, s-a prezentat strategia OIPA pe sectorul carne de pasare, oua si produse procesate din acestea - de catre Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania, precum si strategia Organizatiei Nationale Vitivinicole - ONIV. OIPA Cereale si OIPA PRODCOM - Filiera Legume Fructe au prezentat modelele de acorduri interprofesionale, subliniind implicatiile in organizarea si functionarea pietei produselor agro-alimentare pe filiere de produs.

Pe agenda seminarului s-au regasit si dificultatile intampinate in constituirea OIPA pe filiere de produs, mai exact pe filiera plante medicinale si produse procesate, pe filiera produselor ecologice si a produselor procesate din acestea si pe filiera carne de porc si a produselor procesate. S-au mai pus in discutie si problemele intampinate de alte filiere in curs de constituire - miere si produse apicole, carne si lapte de ovine si caprine, etc.

Ideea centrala a acestui seminar a fost necesitatea adaptarii legislatiei privind organizatiile interprofesionale pentru produsele agroalimentare. in acest sens, s-a realizat un schimb de experienta si s-au facut propuneri pentru a imbunatati cadrul legislativ si a veni in sprijinul celor care sunt in curs de constituire. in prezent sunt patru OIPA recunoscute (pentru carne de pasare, oua si produse procesate; vie-vin; cereale si legume-fructe).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Achim Irimescu, secretar de stat in cadrul MADR, s-a alaturat participantilor la dezbatere si a intarit ideea ca reprezentantii Ministerului Agriculturii doresc simplificarea procedurilor legislative, insa acestea trebuie armonizate cu cadrul legislativ european. Pentru a facilita dialogul institutional dintre Ministerul Agriculturii si Organizatiile Interprofesionale, Achim Irimescu considera oportuna desemnarea de specialisti din cadrul MADR pe fiecare produs in parte pentru a facilita comunicarea cu reprezentantii OIPA. De asemenea, secretarul de stat a subliniat importanta intalnirilor periodice intre cele doua parti implicate, intrucat numai prin dialog institutional si schimb de informatii pertinente se pot gasi mai usor solutii. A mai precizat ca OIPA nu se pot finanta din fonduri europene, cel putin deocamdata, desi acestea pot juca un rol important in cadrul filierelor pe produs. Participantii au subliniat necesitatea includerii in OIPA si a reprezentantilor sectorului comercial.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016