Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ouale si fructele s-au aflat in topul scumpirilor pe luna noiembrie

ouale-si-fructele-s-au-aflat-in-topul-scumpirilor-pe-luna-noiembrie

Rata anuala a inflatiei a coborat in noiembrie la 4,56%, pe fondul scumpirii cu 5,89% a produselor alimentare, cu 3,69% a celor nealimentare si a cresterii tarifelor la servicii cu 4,08%, arata datele publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).


In octombrie, rata anuala a inflatiei coborase la 4,96%, de la 5,33% in septembrie.

Fata de luna precedenta, preturile de consum au crescut in noiembrie cu 0,04%, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu 0,29%, cele nealimentare s-au ieftinit cu 0,10%, in timp ce tarifele la servicii au scazut cu 0,14%.

Potrivit INS, cresterea medie a preturilor pe total in ultimele 12 luni (decembrie 2011 - noiembrie 2012) fata de precedentele 12 luni (decembrie 2010 - noiembrie 2011) determinata pe baza IPC este de 3,2%, iar cea determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC) este de 3,3%.

La alimente, cele mai mari cresteri de preturi au fost inregistrate in cea de-a 11-a luna din 2012 la oua (8,07%) si la fructe proaspete (2,50%), iar la produsele nealimentare, cele mai ample scumpiri au fost la energie termica (1,87%).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


In cazul marfurilor alimentare, citricele si alte fructe meridionale s-au ieftinit cel mai mult in noiembrie fata de octombrie, cu 6,49%.

Prognoza de inflatie pentru finalul acestui an a BNR este de 5,1%. Pentru 2013, estimarea este de 3,5%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016