Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Painea se va scumpi cu pana la 15% in perioada urmatoare, spun reprezentantii AGROSTAR


Painea si produsele de panificatie se vor scumpi cu pana la 15% in perioada urmatoare, motivul fiind acela ca Romania a exportat grau ieftin si aduce, acum, materie prima din import, mult mai scumpa, sustin reprezentantii Federatiei AGROSTAR.


Astfel, reprezentantii AGROSTAR sustin ca Romania a exportat 1,7 milioane tone de grau, la un pret mediu de aproximativ 180 de euro pe tona, si va aduce din import grau cu 280 de euro. La aceasta situatie s-ar fi ajuns din cauza ca autoritatile nu au aplicat niciunul dintre mecanismele care ar fi ajutat la pastrarea in tara a graului din productia autohtona.

Sindicaliştii consideră ca s-a ajuns la această situaţie întrucât nu a existat preocupare din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de a achiziţiona producţia internă şi de a crea stocuri până la recolta nouă din acest an.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

"În vara anului trecut producătorii au exportat 1,7 milioane tone de grâu cu circa 200 de euro pe tonă, iar acum va trebui să importăm grâu cu 250-280 euro/tonă. Este firesc ca preţurile la produsele din grâu, la pâine, să crească cu circa 10-15%. Cand tu ca stat nu gasesti o formula si ai la dispozitie atatea mecanisme de piata, aveai APIA care putea sa cumpere de pe piata, sa-l tina, sa aiba procesatorii grau pentru tot anul pana la campanie...", a precizat preşedintele Agrostar.

Brutarii romani au inceput sa cumpere grau si faina din Ungaria, Serbia si Ucraina, iar sindicalistii sustin ca nici folosirea rezervei de stat nu ar fi o solutie, pentru ca este mult prea mica.

"Lipsa unei strategii de dezvoltare a agriculturii ne-a adus în această situaţie în vara anului trecut. Aveam producţie pentru a acoperi întreg consumul, dar nu a existat preocupare de păstrare a acestei producţii în ţară", a mai spus liderul sindical.

Potrivit sindicaliştilor din agricultură, creşterile de preţuri la cartofi sau la legumele din sere s-au datorat tăierii subvenţiilor. Totodată, au crescut şi preţurile la furaje, iar fermierii din zootehnie "nu mai pot ţine preţurile în mână, ceea ce înseamnă că vor exploda şi în această zonă".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016