Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patronatele se opun „Observatorului de preţuri“ avertizînd că statul nu mai poate interveni pe piaţa liberă


Guvernul va crea un portal, prin intermediul căruia cetăţenii se vor putea informa cu privire la preţurile afişate de supermarketuri, dar şi comercianţii din pieţe, a anunţat ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Potrivit Autorităţii Naţionale de Protecţie a Consumatorilor (ANPC), in prima fază, monitorizarea prin „Observatorul preţurilor“ se va face la produsele alimentare şi cele nealimentare de uz curent.
Piaţa este liberă, iar statul, care nu mai este unic producător, nu mai poate interveni asupra preţurilor, susţin însă patronatele din industria alimentară, care resping ideea ministrului Economiei, Adriean Videanu, de a înfiinţa un aşa-zis observator al preţurilor. Ministrul a declarat că în acest fel pot fi sancţionate firmele care îşi vînd prea scump produsele. Reprezentanţii patronatelor susţin că anunţul ministrului este unul populist.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Portalul va monitoriza preţurile produselor de bază din 1.400 de supermarketuri, hipermaketuri şi pieţe agroalimentare din toată ţara. Observatorul Preţurilor nu presupune costuri suplimentare, promite Videanu, care a precizat ieri că sarcina monitorizării le revine inspectorilor ANPC. Nu se ştie încă data la care va fi gata portalul, Videanu precizînd doar că, deocamdată, proiectul este în evaluare. El a spus că nu au avut întîlniri cu reprezentanţii lanţurilor de magazine. Referitor la acuzaţiile conform cărora, prin crearea acestui registru al preţurilor, statul ar interveni abuziv în economie, ministrul Videanu a dat asigurări că nu vor fi probleme de acest tip, ci că se încearcă doar eliminarea speculanţilor. „Este o măsură preventivă şi informativă de centralizare a preţurilor. Consumatorul va decide singur de unde îşi va face cumpărăturile“, a precizat Adriean Videanu, care a adăugat că aplicarea unei măsuri similare în Grecia a condus în la scăderea preţurilor cu 7%.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016