Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pentru ce vor putea sa ceara agricultorii despagubiri din Fondul Mutual

pentru-ce-vor-putea-sa-ceara-agricultorii-despagubiri-din-fondul-mutual

Anuntata inca de la inceputul anului, infiintarea Fondului Mutual care va acorda despagubiri agricultorilor a intrat pe ultima suta de metri. Ministerul Agriculturii a publicat, vineri, proiectul Ordonanței privind acreditarea fondului mutual si acordarea de compesații financiare agricultorilor afiliați pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau cauzate de un incident de mediu.


Potrivit proiectului, este importanta oferirea unui cadru legal producatorilor agricoli care sa ii incurajeze sa infiinteze fonduri mutuale menite sa ii ajute sa faca fata pierderilor economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau cauzate de un incident de mediu.

Fondul mutual este un sistem acreditat conform prevederilor prezentei ordonante de urgenta, care permite agricultorilor afiliati la o astfel de entitate sa incheie o asigurare, prin care agricultorii afectati de pierderi economice cauzate de izbucnirea unei boli la animale sau la plante sau de un incident de mediu beneficiaza de plati compensatorii.

Prin pierderi economice orice costuri suplimentare suportate de un agricultor drept rezultat al unor masuri exceptionale intreprinse de acesta cu scopul reducerii aprovizionarii pietei in cauza sau orice pierdere substantiala care afecteaza productia.

Acordarea despagubirilor

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Platile compensatorii se acorda de fondul mutual pentru pierderile economice determinate de urmatoarele evenimente:

a) bolile animalelor care figureaza in lista stabilita de Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor si/sau in anexa I la Decizia 2009/470/CE a Consiliului din 25.05.2009 privind anumite cheltuieli in domeniul veterinar;
b) organismele daunatoare la plante precum si bolile plantelor care fac obiectul unor masuri de combatere obligatorie sau care reprezinta un caracter anormal sau exceptional.
c) incident de mediu (poluare, contaminare)

Compensatiile financiare se platesc de fondul mutual direct agricultorilor afiliati care au inregistrat pierderi economice.

Manualul de proceduri va fi elaborat de APIA si pus ulterior la dispozitia fermierilor.

Urmeaza ca dupa aprobarea acestei Ordonante sa fie emisa o hotarare a MADR care va contine lista bolilor si daunatorilor care pot conduce la plata unor compensatii catre agricultorii afiliati.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016