Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pescarii europeni, îngrijoraţi de importurile din ţările terţe


Stocurile europene de peşte au fost exploatate în exces, cantităţile de peşte sunt în descreştere, iar obiectivele reformei politicii din domeniul pescuitului din 2002 nu au fost îndeplinite. Flotele europene înregistrează pierderi sau fie profituri reduse, de aceea pescuitul excesiv vine ca şi soluţie pe termen scurt pentru creşterea profitului. Joi, reprezentanţii industriei pescuitului au discutat situaţia actuală în cadrul audierii organizate la PE de Comisia pentru pescuit.

Audierea a fost organizată ca urmare a Cărţii Verde a Comisiei Europene, care schiţează un nou posibil curs al industriei pescuitului din Europa.

Conform statisticilor menţionate de Comisie, 30 % din stocurile de peşte se află în afara limitelor biologice de siguranţă, ceea ce înseamnă că este posibil ca ele să nu se mai poată reface. De exemplu, 93 % din codul din Marea Nordului este pescuit înainte de a se putea înmulţi.

Pe de altă parte, o nouă politică comună în domeniul pescuitului va afecta 40 000 de lucrători din UE.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reprezentanţii industriei, îngrijoraţi de concurenţa ţărilor terţe
Organizaţiile de producători, care reprezintă pescarii, s-au declarat cele mai îngrijorate de concurenţa ne-echitabilă din ţările terţe.

Robert Stevenson, reprezentantul Organizaţiei Pescarilor din Nord-Estul Scoţiei a afirmat că este inacceptabil faptul că „cea mai puternic reglementată flotă de pescuit din lume" trebuie să aplice anumite preţuri minime impuse de UE", în timp ce alte produse, de cele mai multe ori inferioare, ajung în UE la preţuri foarte scăzute.

Jacques Pichon, liderul Asociaţiei Pescarilor din Manche Atlantique a vorbit despre costurile medii pentru peşte, care au scăzut cu 18% din 2005. „Un pescar din Germania care foloseşte traulul primeşte 160 de euro pe zi. Echivalentul său în Senegal primeşte 22 de dolari. Cred ca nu este nevoie să adăugăm altceva".

Producătorii doresc etichetarea clară pentru trasabilitate, transparenţă pentru a putea concura cu înlocuitori de peşte cu carnea albă şi cu peştii de crescătorie din ţări terţe şi totodată organizarea comună a pieţei pentru a asigura echilibrul între cerere şi ofertă.

Ei cer garantarea unei preţ minim care să menţină preţurile de pe piaţă mai ridicate. În cazul în care peştele nu va fi achiziţionat la preţul minim stabilit de UE, acesta va fi retras de pe piaţă.

Un viitor pentru flota europeană de pescuit?
Multe din reformele din 2002 au pus accentul pe modificare flotelor de pescuit pentru a reduce capacitatea de pescuit şi pentru a rămâne proporţionale cu stocurile de peşte disponibile.

Francisco Teixeira, liderul unei organizaţii din domeniul pescuitului din Spania consideră că „Trebuie să ne asigurăm că vom avea o generaţie viitoare de pescari"

Astăzi, 60% din peştele consumat în UE este importat din ţări terţe. Carmen Fraga Estévez (Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat), Spania), preşedinta Comisiei pentru pescuit a atras atenţia asupra proporţiei semnificative a produselor importate şi a consecinţelor pe care le-ar putea acestea avea asupra flotei europene de pescuit.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016