Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 15.000 de fermieri picheteaza, astazi, prefecturile din mai multe judete


protesteCirca 15.000 de agricultori, membri ai Federatiei Agrostar si Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli (FNPAR), picheteaza astazi, insotiti de utilaje agricole. Actiunea de protest se va desfasura in unele judete, intre orele 10.00-12.00, iar in altele intre 11.00-13.00. Numai la Sfantu Gheorghe vor iesi in strada 3.000 de agricultori cu 100 de utilaje agricole.

“Mii de fermieri vor fi maine (n.r. astazi) in strada nu pentru a cersi, ci pentru a-si cere drepturile. Cerem, de asemenea, demiterea urgenta a ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, care se identifica cu cea mai neagra perioada din istoria agriculturii romanesti. Daca revendicarile noastre nu vor fi solutionate, pe 9 septembrie vom organiza un mars in Capitala, la care si-au anuntat participarea aproape 15.000 de fermieri”, a precizat presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

Judetele in care Agrostar organizeaza proteste sunt: Arges, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Dambovita, Galati, Giurgiu, Olt, Prahova, Sibiu, Vrancea. Proteste ale agricultorilor mai au loc si in judetele: Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Harghita, Dolj, Ialomita, Maramures, Timis, Vaslui.
Peste 600 de fermieri si angajati din sectorul agricol, nemultumiti de starea extrem de grava in care a ajuns acest sector, sunt asteptati sa participe la marsul si mitingul de protest, din aceasta dimineata, in fata Palatului Administrativ din Braila.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fermierii cer elaborarea legislatiei si obtinerea acordului de la Comisia Europeana pentru acordarea ajutoarelor de stat in sectoarele agricol si forestier, solutii pentru plata ajutoarelor pe cap de animal si pentru plata pe suprafata, reabilitarea si adaptarea sistemului de irigatii astfel incat acesta sa poata fi folosit, sprijinirea investitiilor in depozitele de produse agricole, aprobarea unor acte normative pentru acordarea de despagubiri ca urmare a calamitatilor, introducerea in cultura a plantelor modificate genetic si masuri concrete pentru sprijinirea sectoarelor legume-fructe, piscicol, apicol, bio, de crestere a pasarilor, a producatorilor romani de tractoare si masini agricole.

De asemenea, fermierii vor o politica de impozitare pentru diminuarea pietei negre, introducerea productiei agricole autohtone pe piata organziata, sustinerea organizatiilor de agricultori pentru a participa la grupurile de lucru de la Bruxelles astfel incat interese agricultorilor sa fie mai bine aparate si reprezentate.

Fermierii mai solicita masuri pentru diminuarea costurilor proiectelor, astfel incat agricultorii sa primeasca cota de 50 la suta, si nu de 30 la suta asa cum se intampla in prezent, promovarea energiei verzi din surse alternative, masuri de intarire a rolului dialogului social si respectarea obligatiilor asumate de statul roman fata de producatori.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016