Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 44.500 de porci sacrificati la Tulcea, dupa confirmarea virusului pestei porcine africane

peste-44500-de-porci-sacrificati-la-tulcea-dupa-confirmarea-virusului-pestei-porcine-africane

ANSVSA a dispus detasarea de personal de specialitate din alte zece judete iar la actiunile care se desfasoara in focar sunt prezenti presedintele Autoritatii, Geronimo Branescu, si o echipa de specialisti din cadrul ANSVSA, de la nivel central.


Ancheta epidemiologica demarata de ANSVSA in data de 28 iunie, ca urmare a depistarii virusului Pestei Porcine Africane (PPA) intr-un abator apartinand unei exploatatii comerciale de crestere a porcilor din judetul Tulcea, precum si rezultatele examenelor de laborator au confirmat prezenta acestuia si in fermele apartinand aceleiasi exploatatii.

Pentru o interventie eficienta, ANSVSA a dispus detasarea de personal de specialitate din alte zece judete. La actiunile care se desfasoara in focar sunt prezenti presedintele Autoritatii, dr. Geronimo Branescu si o echipa de specialisti din cadrul ANSVSA, de la nivel central.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

line-height:115%;font-family:" times="">Pentru a veni in sprijinul autoritatilor, au sosit doi experti din partea Comisiei Europene, care vor participa la evaluarea situatiei si vor oferi consultanta de specialitate pentru o gestionare operativa.

Conform procedurilor, vor fi sacrificati toti porcii existenti in exploatatie, mai precis 44.580 de capete, de la care se vor preleva un numar suficient de probe, rezultatele de laborator urmand a fi utilizate in cadrul investigatiilor epidemiologice, pentru determinarea modului in care a fost introdus virusul pestei porcine africane in exploatatie.

Carcasele suinelor vor fi distruse sub supraveghere oficiala. Pentru aceasta operatiune au fost aduse din judetul Timis, cu sprijinul Ministerului Apararii Naţionale, patru incineratoare mobile.

Dupa depopulare, vor urma operatiunile de curatare mecanica, dezinfectie, deratizare si dezinsectie a zonelor afectate si a mijloacelor de transport.

Personalul sanitar veterinar va participa, alaturi de reprezentanti ai politiei, la controale in trafic si la alte verificari specifice, pentru asigurarea respectarii masurilor de carantina impuse si a restrictiilor de circulatie.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016